Friss hírek érkeztek Károly király egészségi állapotáról

Vágólapra másolva!
Károly király a jövő héttől újra részt vesz a nyilvános szerepléseken, miután sokat javult az állapota - derült ki a Buckingham-palota közleményéből. A brit uralkodó először jövő hét kedden, egy rákkezelő központban tesz majd szimbolikus látogatást.
Vágólapra másolva!

Károly király kihagyta a szokásos nyilvános szerepléseit, mióta februárban bejelentették, hogy prosztatamegnagyobbodása miatt műtétet hajtottak végre rajta, majd rákot diagnosztizáltak nála. Rákdiagnózisa óta a király sokat beszélt arról, hogy mennyire meghatotta a sok üzenet és üdvözlőlap, amelyek gyógyulást és jó egészséget kívántak neki, és úgy tűnik, különösen a vicces üdvözlőlapoknak örült a legjobban.

A király a rákkezelés előrehaladtával ismét közfeladatokat lát el a jövő héttől. A Buckingham-palota pénteken kiadott közleményében adott tájékoztatást arról, hogy a király jobban van és újra nyilvános szerepléseket fog tartani. A király fokozatosan, hétről-hétre egyre több feladatot lát majd el.

A brit uralkodó jövő hét kedden egy rákkezelő központban tesz majd szimbolikus látogatást.

A központba Camilla királynővel utazik majd, ahol találkozik a betegekkel és a személyzettel, és kifejezi támogatását a rákkutatás iránt. Az uralkodó nyári tervei között szerepel egy állami látogatás, ahol a japán császárt és császárnét látja majd vendégül, akiket a király államfői minőségében fogadja majd. 1998 óta ez lesz az első hivatalos japán állami látogatás. Az ilyen események csúcspontjai közé tartozik általában egy állami bankett a Buckingham - palotában és egy lovaskocsis felvonulás, de a király állapotától függően a tervezett program még változhat.

A palota közlése szerint a király a következő hetekben több külsős megbízatást is fog vállalni. A király állítólag nagyon izgatott amiatt, hogy ismét több nyilvános eseményre lesz hivatalos. A király állapotának javulása óvatos optimizmusra ad okot, de a király kezelése - amely idén februárban kezdődött el- még mindig tart és nem tudni mikor kapja meg az utolsó kezelést. A buckingham palota hozzátette, hogy az orvosok nagyon jónak tartják a király eredményeit, és továbbra is pozitívan nyilatkoznak a király gyógyulását illetően - írja a BBC.

Katalin hercegné állapotáról viszont keveset beszél a palota, ami aggodalomra adhat okot, de nemrégiben hatalmas öröm érte a súlyos beteg Katalin hercegnét.