Vágólapra másolva!
Egy spanyol bíróság döntésének értelmében a Rojadirecta lehúzhatja a rolót: a népszerű streamoldal, ahol online közvetítések linkjeit gyűjtik össze, egy hetet kapott, hogy befejezze működését. Ennyi volt a legnépszerűbb streamforrás pályafutása? 

Mióta a magyar sporttelevíziók követhetetlen sebességgel adják-veszik a különböző bajnokságok közvetítései jogait (volt olyan időszak, hogy a négy topliga és a Bajnokok Ligája öt különböző csatornán volt látható), a Rojadirectát senkinek nem kell bemutatni.

Az oldalon közvetítések linkjei találhatók mindenféle sporteseményhez, és az évek során olyan népszerűségre tett szert, hogy havi 40 millió látogatójával az internet 495. leglátogatottabb oldala lett. Bár az amerikai belbiztonsági hivatal már 2011-ben rajta ütött az oldal üzemeltetőin, a Rojadirecta azóta is vidáman működik, jelenleg éppen egy montenegrói szerveren.

Most kereshet magának máshol streamet Forrás: Origo

A spanyol bajnokság közvetítését birtokló Gol Television és a Mediapro nyomására kezdődött perben egy madridi bíróság törvénytelennek nyilvánította a Rojadirecta működését, és felszólította, hogy hét napon belül hagyjon fel tevékenységével. Az oldal üzemeltetői azonban nem fogadták el az ítéletet, közleményben jelezték, hogy készen állnak egy újabb perre is.

A Rojadirectánál azzal védekeznek, hogy ők semmiféle jogdíjas tartalmat nem tárolnak, egyszerűen egy linkgyűjtőt üzemeltetnek, és ezzel semmiféle törvényt nem szegnek meg. Most mégis úgy néz ki, hogy hét nap múlva az oldalt az internetszolgáltatók fogják blokkolni.