Soha nem látott botrány jöhet - már perrel fenyegetőznek a focisták

Vágólapra másolva!
Nagy bajba kerülhet a megalomániás és pénzéhes FIFA, mert a játékosoknál betelt a pohár. A helyzet abszurd: azok támadják most a Gianni Infantino vezette szervezetet, akikből a FIFA él és folyamatosan hasznot húz.

Ilyen botrányt nem látott még a focivilág: perrel fenyegetik a Nemzetközi Labdarúgó Szövetséget, amennyiben a FIFA nem hajlandó felülvizsgálni a 2025-ben, az Egyesült Államokban rendezendő 32 csapatos klubvilágbajnokság időpontját.

Már önmagában az borzalmas, hogy valakik komolyan gondolták a 32 csapatos klub vb-t. 

Bár akik ismerik a megalomán FIFA működését és az elnök, Gianni Infantino gondolkodását, azok semmin sem csodálkoznak. A pert most tényleg komolyan gondolják. A lázadók között különféle játékosszervezeteket és a Premier League-t is ott találjuk. 

Egyelőre ott tart a történet, hogy a lázadók levelet írtak a FIFA elnökének, Gianni Infantinónak. Ebben leírták, hogy a 2025-ös labdarúgó-klubvilágbajnokságot abban az időpontban semmiképpen nem lehet megrendezni, amit a FIFA akar. Felszólítják a FIFA végrehajtó bizottságát, hogy ütemezzék át a klubvilágbajnokságot, és indítsák újra a tárgyalásokat a 2030-ig tartó időszak futballnaptáráról.

Manchester City v Fluminense: Final - FIFA Club World Cup Saudi Arabia 2023
A legutóbbi klubvilágbajnokságot a Manchester City nyerte meg
Fotó: NurPhoto via AFP

A levélírók leszögezték, hogy amennyiben a FIFA nem hajlandó megkezdeni a tárgyalásokat, akkor bíróságra mennek és beperelik a FIFA-t.

A 2025-ös FIFA klubvilágbajnokságot jövőre június 15. és július 13. között rendezik meg. A résztvevők teljes névsora még nem ismert, de azt már tudni lehet, hogy Európából a Chelsea, a Manchester City, a Real Madrid, a Bayern München, az Internazionale, a PSG, a Porto és a Benfica biztosan részt vesznek ezen az eseményen. Csakhogy a probléma az, hogy miközben a FIFA újabb és újabb versenysorozatokat tervez vagy bővít ki, addig erről senki sem kérdezi meg a játékosokat.

FIFA President Meets with Lawmakers Ahead of 2026 World Cup
Gianni Infantino, a FIFA elnöke. Most még mosolyog
Fotó: NurPhoto via AFP / NurPhoto via AFP/Aaron Schwartz/NurPhoto

Nem lehet egyszerűen elvárni a ligáktól és a játékosoktól, hogy alkalmazkodjanak a FIFA döntéseihez, amelyeket csak és kizárólag a FIFA üzleti stratégiája vezérel. Eljutottunk arra a pontra, hogy ezt a helyzetet azonnal kezelni kell 

- szólt a nyilatkozat.

Richard Masters, a Premier League vezérigazgatója a múlt hónapban így nyilatkozott: 

A mostani ügy fordulópontot jelenthet. A játékosoktól kapott visszajelzések szerint most már mindenkinek elege van. Nem lehet a focistákat tovább terhelni. Elég volt.

Az ügynek folytatása következik.