Vágólapra másolva!
Élő közvetítésünk az orosz-ukrán háború 817. napjáról.
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül21 bejegyzés

Élő közvetítésünk az orosz-ukrán háború 817. napjáról.

 

05:59
május 20, 2024
Vágólapra másolva!

Ez történt vasárnap

Előző napi közvetítésünket itt találja.

06:03
május 20, 2024
Vágólapra másolva!

Szumi megyét támadták az oroszok

Az orosz erők 43 különálló támadásban 13 települést támadtak Szumi megyében, a támadások során egy ember megsebesült. Legalább 236 robbanást jelentettek.

06:04
május 20, 2024
Vágólapra másolva!

Több mint 11 ezren érkeztek vasárnap

Magyarország területére 2024. május 19-én 0 óra és 24 óra között az ukrán-magyar határszakaszon 4396 fő lépett be. A román-magyar határszakaszon belépők közül 7261 fő nyilatkozott úgy, hogy Ukrajnából érkezett.

A beléptetettek közül a rendőrség 34 embernek állított ki ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást, ami 30 napig érvényes.

Ezen időtartamon belül kell felkeresniük az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság tartózkodási helyük szerint illetékes hivatalát a végleges okmányok beszerzése érdekében

08:46
május 20, 2024
Vágólapra másolva!

Orosz veszteségek Ukrajna szerint

Az ukrán fegyveres erők szerint a háború kezdete óta meghalt 495 090 orosz katona, valamint megsemmisült többek közt 7604 orosz tank, 354 repülő és 326 helikopter.

 

10:15
május 20, 2024
Vágólapra másolva!

Elpusztított Shahed drónok

Az ukrán erők május 20-án hajnalban lelőtték mind a 29 Shahed típusú "kamikaze" drónt, amelyet Oroszország indított Ukrajna ellen – jelentette az ukrán légierő. 

10:59
május 20, 2024
Vágólapra másolva!

Ukrajna áramszünetet vezet be országszerte

Ukrajna óránkénti energialeállást vezetett be az ipari és háztartási fogyasztók számára május 20-án, helyi idő szerint 18 órától éjfélig minden megyében. 

11:56
május 20, 2024
Vágólapra másolva!

Oroszország mélyebbre tört Harkovban

Az Orosz Fegyveres Erők (AF) egyre mélyebbre törnek Harkovnál – számolt be a Honvédelmi Minisztérium az északi csapatcsoport sikereiről.

A minisztérium azt is megjegyezte, hogy az orosz hadsereg visszaverte az ukrán fegyveres erők rohamcsoportjainak öt ellentámadását a harkovi régióban található Vovcsanszk, Lipcsi és Tikhoe településeken.

A JUKOS alapítója, Mihail Hodorkovszkij azt mondta, hogy Ukrajna az év végén elveszítheti Harkovot. 

12:33
május 20, 2024
Vágólapra másolva!

Megsemmisült Ukrajna legnagyobb gázkompresszor állomása

Az orosz hadsereg megtámadta Ukrajna legnagyobb gázkompresszor állomását – számolt be a Military Observer.

A „Bilche-Volitsa” Lviv régióban található, az ország nyugati részén. Ez a második legnagyobb gázkompresszor állomás Európában. A létesítményben keletkezett jelentős károkról szóló információkat a helyi hatóságok megerősítették.

Az ukrán média szerint az Orosz Fegyveres Erők támadása következtében az összes fő épület megsemmisült: a fő vezérlőpult, a szerviz karbantartó és javító egység, az adminisztratív épület, az ellenőrző pont és a biztonsági szolgálat. Csak az elhasználódott gázvezetékek maradtak fenn.

13:01
május 20, 2024
Vágólapra másolva!

Dróntámadás következtében megsérült egy olajfinomító Kubanban

A krasznodari régióban található szlavjanszki olajfinomító dróntámadás következtében megsérült – jelentette be Eduard Trudnev, a Slavyansk ECO vállalatcsoport integrált biztonságért felelős igazgatója.

13:36
május 20, 2024
Vágólapra másolva!

Robbanás Belgorodban

Belgorodban egy rakétatámadás során robbanás hallatszott – számolt be a TASZSZ.
A lakosságnak azt tanácsolták, hogy ne menjenek ablakok közelébe, és maradjanak inkább otthon, vagy keressenek biztonságos helyet.

Ma reggel másodszor jelentettek be rakétafenyegetést Belgrod régiójában. Az első bejelentés után vált ismertté, hogy egy kamikaze drón támadta meg Shebekinot.

14:27
május 20, 2024
Vágólapra másolva!

Légiriadót jelentettek be Szevasztopolban

Légiriadót jelentettek be Szevasztopolban – mondta az orosz város vezetője, Mihail Razvozsaev.

A kihirdetett riasztás miatt Szevasztopolban leállt a tengeri és szárazföldi tömegközlekedés. Ezen kívül a forgalom a krími hídon is átmenetileg leállt.

Május 20-án, hétfőn hajnaban hét drón próbálta megtámadni Kurszk és Belgorod régióját. Az ukrán fegyveres erők hét drónját lőtték le a határ menti régiókban.

15:04
május 20, 2024
Vágólapra másolva!

Csasziv Jar szürke zónába került

Gyakorlatilag megsemmisült az ukrán fegyveres erők csoportja Csasziv Jar keleti részén. A város egy része a szürke zónában található – közölték a DPR rendvédelmi szervei a TASS-tal.

„Csasziv Jar keleti része, mondhatni, szürke zónában van, mára gyakorlatilag nem maradt ott ellenséges csoport” – mondta az ügynökség beszélgetőtársa.
 

15:52
május 20, 2024
Vágólapra másolva!

Lejárt Zelenszkij hivatali ideje

Vlagyimir Zelenszkij hivatali ideje május 21-én jár le, holnaptól törvényesen nem ő Ukrajna legitim elnöke.
2024. március 31-én kellett volna az elnökválasztást tartani, májusban pedig az újonnan megválasztott államfőt beiktatatni. A szavazást azonban a hadiállapotra és az általános mozgósításra hivatkozva törölték. Zelenszkij kijelentette, hogy a mostani helyzet „nem a megfelelő alkalom”, hogy választásokat tartsanak.

A The Washington Post című amerikai lap előző nap arról számolt be, hogy a jelenlegi körülmények között a kijevi rezsim fejét azzal vádolhatják, hogy aláássa az ukrajnai demokráciát.

16:53
május 20, 2024
Vágólapra másolva!

Megsérült a szlavjanszki olajfinomító

Megsérült az egyik blokk a szlavjanszki olajfinomítóban egy UAV támadása után. A szakértők folytatják a kár mértékének megállapítását – mondta el a RIA Novosztyinak a cég képviselője.
Az orosz védelmi minisztérium közölte, hogy vasárnap este 57 UAV-t semmisítettek meg és fogtak el a krasznodari terület felett. A kubani Szlavjanszkij körzet vezetője, Roman Sinjagovszkij arról számolt be, hogy hat drón zuhant az olajfinomító területére, és az előzetes adatok szerint személyi sérülés vagy nagyobb kár nem történt. Egy dróntámadást követően a Szlavjanszkij kerületben található olajfinomító felfüggesztette működését – jelentette a cég.

20:42
május 20, 2024
Vágólapra másolva!

Kinevezték az orosz vezérkari főnököt

Hétfőn Vlagyimir Putyin orosz elnök május 20-án kinevezte a Honvédelmi Minisztérium vezérkari főnökének Oleg Saveljevet. Ezzel egy időben lemondatták Jurij Szadovenko-t posztjáról. 

21:22
május 20, 2024
Vágólapra másolva!

Orosz ellenőrzés alá került Bilohorivka

Az orosz hadsereg teljesen átvette az irányítást az ukrajnai Luhanszk régióban található Bilohorivka falu felett, és jobb pozíciókat foglalt el a településen - közölte az orosz védelmi minisztérium. A minisztérium közleménye szerint erői heves összecsapásokban vettek részt Harkov régiójában található Vovcsanszk, Starycia és Hlyboke közelében, ahol két ellentámadást is visszavertek.

22:02
május 20, 2024
Vágólapra másolva!

Vovcsanszk továbbra is ukrán kézen

A szüntelen orosz offenzíva ellenére továbbra is Ukrajna tartja ellenőrzése alatt a harkovi Vovcsanszk városának mintegy 60%-át – mondta Roman Szemenuha kormányzó-helyettes a nemzeti televíziónak.

22:29
május 20, 2024
Vágólapra másolva!

Csata zajlik egy harkovi településen

Az ukrán csapatok jelenleg egy orosz támadás ellen harcolnak a Harkov régiójában található Starycia falu közelében – közölte az ukrán vezérkar május 20-án.

23:06
május 20, 2024
Vágólapra másolva!

Rakétacsapás érte a luhanszki támaszpontot

Ukrajna rakétacsapást mért egy orosz támaszpontra a megszállt Luhanszk külvárosában május 20-án – közölte Artem Lysohor kormányzó a helyi lakosokra hivatkozva.

23:28
május 20, 2024
Vágólapra másolva!

Ukrajna Vaszilivkát támadta

Az ukrán csapatok sorozatosan lövik Zaporizzsja régiójában található Vaszilivkát, többen meghaltak 

– számolt be Jevgenyij Balickij, a régió kormányzója.

Az ukrán fegyveres erők hatalmas terrortámadást hajtanak végre Vaszilika ellen. Három találatot rögzítettek egy lakóház környékén, megsérült egy elektromos alállomás.

04:36
május 21, 2024
Vágólapra másolva!

Ez a közvetítésünk véget ért

Friss tudósításunkat ITT TALÁLJA.