Társoldalunk:

A Red Bull pilótája alig hitte, hogy kétszer egymás után ugyanott ütközik

2020.07.14. 11:15

Alexander Albon elárulta, amikor Sergio Pérez utolérte őt a Stájer Nagydíj végén, akkor eszébe jutott az egy héttel korábbi futam, ahol Lewis Hamiltonnal csatázott és pórul járt. A thai-brit pilóta szerint nehéz lesz rövid időn belül utolérniük a Mercedest.

Miután Esteban Ocont lerajtolta, Carlos Sainzot pedig megelőzte, Alexander Albon szinte végig a 4. helyen haladt a vasárnapi Stájer Nagydíjon, egyedül a bokszkiállása után esett vissza ideiglenesen. A verseny végén azonban utolérte a frissebb gumikon lévő Sergio Pérez, és a 70. körben megtámadta őt. A két autó összeért, de Albon megúszta az esetet, ellenben a Racing Point versenyzőjét Lando Norris megelőzte, ráadásul az sem biztos, hogy a 6. helyet megtarthatja.

Egy héttel korábban Albonnak ugyanúgy a 4-es kanyarban volt kalandja, de akkor ő járt pórul, miután Lewis Hamiltont megelőzte, de a hatszoros világbajnok eltalálta az autóját. A Red Bull pilótájának eszébe is jutottak ezek a pillanatok, miközben Pérezzel vívott.

Albon és Pérez összeérése, illetve a befutó

„Felrémlettek bennem a Lewisszal történt eset képei – nyilatkozta a Sky Sportsnak a leintés után. – Összességében jó futamot zártam, de őszintén szólva ezen a hétvégén hiányzott a tempó. Meg kell vizsgálnunk, hogy hol lehet megtalálni, de azt hiszem, tudjuk a választ.

Örülök a 4. helynek, jó, hogy a múlt heti események után szereztünk néhány pontot.”

Mindkét esetben Albon volt az, aki a külső íven autózott, de amíg Hamiltont támadta, addig Pérezzel szemben védekezésre kényszerült. A kimenetel viszont aligha ezen múlott, inkább az összeérő kerekek egymáshoz viszonyított pozícióján.

Míg ebben az esetben a két oldalfal találkozott, addig Hamiltonnál a Mercedes bal elsője a Red Bull jobb hátsója előtt volt, és úgy ütköztek. Ezzel együtt a thai pilótának most szerencséje volt, hogy a Racing Point első szárnya miatt nem kapott defektet.

A Hamilton és Albon közötti eset

Albon így 12 egységgel rendelkezik, 3-mal lemaradva csapattársától, Max Verstappentől. Az előzetesen akár a világbajnoki címre is esélyesnek tartott holland pilóta két verseny után már 28 ponttal kevesebbet gyűjtött, mint a listavezető Valtteri Bottas, a Mercedes és a Red Bull között pedig 53 a különbség. A 24 éves pilóta nem gondolja, hogy ezen a héten utolérik a brackley-ieket.

Úgy vélem, most nehéz lesz gyorsabbnak lenni, mint ők

– fogalmazott. – A közepes és nagysebességű kanyarokban igencsak erősek, ezekből pedig Magyarországon sok található. Szerintem Max és én tudjuk, hogy melyik területen gyenge az autó, úgyhogy csak meg kell oldani.”

Albon szerint ő és Verstappen is tisztában van az autó gyenge pontjávalForrás: Getty Images/2020 Pool/Joe Klamar

Ahogyan arra Albon is utalt, ezen a héten a Hungaroringre látogat a mezőny, hogy megrendezzék a 35. Magyar Nagydíjat. Verstappen tavaly itt szerezte meg pályafutása első F1-es pole pozícióját, a futamom viszont pár körrel a vége előtt Hamilton megelőzte őt.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK