Vágólapra másolva!
Otthon folytathatja a gyógyulást a Monzában a kerítésnek repülő Alex Peroni, de az idén már nem versenyezhet.

Hazaengedték a monzai kórházból az Olasz Nagydíj F3-as betétfutamán hatalmas balesetet szenvedő Alex Peronit. A 19 esztendős sportoló múlt szombaton ráfutott egy rázókőre, ami annyira megdobta az autóját, hogy az nekirepült a kerítésnek, majd a védősáv tetején landolt. Peroni önállóan szállt ki a roncsból, de fájlalta a hátát, és az ilyenkor megszokott protokoll szerint kórházba szállították.

Megállapították, hogy a sérülései súlyosabbak az eleinte véltnél, ezért megfigyelésre bent tartották, azonban csütörtökön kiengedték a kórházból, miután kiderült, hogy a csigolyasérülését nem kell műteni. Viszont 30 napig hátrögzítőt kell viselnie, és mozdulatlanul kell pihennie a gyógyulásáig.

Peroni autójának roncsa Forrás: Bereznay Dániel - GPhirek.hu

„A balesetben Alex agyrázkódást és hátsérülést is szenvedett, amikor az autója keményen landolt, miután egy pályaszéli rázókő magasan a levegőbe dobta – nyilatkozta David Quinn, Peroni menedzsere. – Noha Alex jókedélyű és kész a lehető leghamarabb visszatérni a versenyzésbe, az elsőszámú prioritás a teljes felépülése és ez szükségszerűen időbe telik.”

Peroni csütörtökön hazarepül Tasmániába, a 30 órás út után otthonában folytatja a gyógyulást, és kénytelen kihagyni az idei szezonzárót az Orosz Nagydíj hétvégéje során, de menedzsere rögtön dolgozni kezd majd a 2020-as visszatérésen is.

Alex Peroni 2018-ban Forrás: DPPI/Clement Luck

Michael Masi, az FIA versenyigazgatója szerint kivizsgálják a kerékvető szerepét a balesetben, de már ennek eredménye előtt úgy vélte, nem lehet általános következtetést levonni Peroni esetéből, ezért bár fenntartotta, hogy minden lehetőséget megvizsgálnak a fejlesztés érdekében, nem tartotta valószínűnek, hogy emiatt átalakítják a pályát.