Társoldalunk:

Verstappen nem vágyódik el, Gaslyt nem aggasztja a jövője

2019.06.27. 19:24

A Red Bull pilótái teljesen eltérő helyzetben érkeztek a gyártó hazai versenyére. A holland pilóta többet akar, küszködő csapattársa is, de rá nyomás is nehezedik.

Felemásan indult a szezon a Red Bull pilótái számára, mivel Max Verstappen minden korábbi teljesítményénél érettebben versenyez, míg idei csapattársa, Pierre Gasly csak bukdácsol a 4. helyeket és olykor dobogókat is szállító autóval. A holland pilóta Spielbergben leszögezte, kitart a Red Bull mellett, és egyelőre nem zavarja az sem, hogy kikap a Mercedestől és a Ferraritól.

„Nem bosszantónak nevezném, nem az a helyzet, hogy mérföldekre le vagyok maradva – mondta. – Még nagyobb teljesítményt kell kisajtolnunk az autóból és a motorból is, pillanatnyilag nyilvánvaló, hogy mindkét területen javítanunk kell a tempónkon. Próbáltam a legtöbbet kihozni a helyzetből, de persze nem a 4. helyek miatt vagyok itt, nyerni akarok.”

Verstappen a sajtótájékoztatón - GalériaForrás: AFP/Joe Klamar

A hétvégén hatalmas szurkolótábort váró pilóta szerint a Ferrarihoz képest az egyenesekben, a Mercedesszel összevetve a kanyarokban is akad fejlesztenivaló az autón. Az FIA sajtótájékoztatóján azt is megjegyezte, hogy a technikai szabályokon is lehetne csiszolni, mert bár a mostani F1-es autók nagyon gyorsak, még mindig nehéz velük versenyezni.  

Nyilvánvalóan nagyszerű körrekordokat dönteni, de ha csak 1-2 másodperccel lennénk lassabbak, de legalább egy kicsit szorosabban tudnánk követni egymást, az remek lenne 

– nyilatkozta. – Ez nem pusztán az autó miatt van, a gumik miatt is. Ha valaki mögött 2-3 kört eltöltünk, túlmelegednek, ezért gyakran vissza kell vennünk, mert különben hamarabb ki kell állni a bokszba, és annyi az egész versenynek” – tette hozzá.

Gasly repülővel is felmérte a terepet az Osztrák Nagydíj előtt - GalériaForrás: Samo Vidic/Red Bull Content Pool

Miközben Verstappen a dobogót veszi célba, Gaslynak a pontszerző helyek vége jut egyelőre, legutóbb, hazai versenyén ez is csak úgy jött össze neki, hogy Daniel Ricciardót megbüntették a verseny végén. A sajtóban már a francia versenyző menesztéséről pletykálnak, de Gasly szerint ezen a hétvégén jobb teljesítmény várható tőle.

„Nem igazán – felelte, amikor felmerült, hogy aggódik-e a helye miatt. – Jelenleg egyértelmű, hogy senki sem boldog ezzel a teljesítménnyel, én vagyok az első, aki nem az. Autóversenyző vagyok, és úgy érzem, messze vagyunk attól, hogy megmutassunk a bennünk rejlő potenciált. Ez nem kellemes, senki nem örül neki. Jelenleg próbálok arra koncentrálni, hogy minden összeálljon.”

Vannak dolgok, amiket én is csinálhatok jobban, mindannyian teljesíthetünk jobban.” „Jelenleg kissé következetlen az autó, néha gyorsak vagyunk, néha nem. Minden attól függ, hogy megtaláljuk a magabiztosságot, mert néha gyorsak tudunk lenni, csak különböző okok miatt nem annyira következetesen, mint a másik autó. Szerintem most nagyon fontos megtalálni, hogy mi működik, és minden hétvégén aszerint dolgozni, onnan építkezni. Jelenleg küszködünk azzal, hogy ráleljünk erre.”

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK