Vágólapra másolva!
Szerinte neki csak előnyös, hogy a Red Bull előbb Max Verstappennel hosszabbított szerződést, mert így erősebb alkupozícióba kerülhet, ha egy másik élcsapathoz akar igazolni. Lewis Hamilton szívesen lenne a csapattársa.

A Red Bull egyik versenyzője Max Verstappen lesz 2020-ig, miután a csapat vele állapodott meg először a szerződéshosszabbításról. Nem szeretnének új arcot a másik autóban sem, de Daniel Ricciardo már előre leszögezte, hogy a közeljövőben nem jutnak majd dűlőre.

A következő szezonra biztos marad, és feltehetően a jövő év alakulását figyelembe véve dönt arról, hogy aláír-e újabb évekre, vagy inkább szerencsét próbálna máshol. Kérője bizonyára lenne az élmezőnyből: a Ferrarival már többször összeboronálta a sajtó, és alighanem a Mercedes sem csapná rá az ajtót, ha puhatolózna náluk.

Ricciardo egyenesen előnyösnek tartja a saját szempontjából, hogy a Red Bull magához láncolta Verstappent.

Ha Max rajta volt a Ferrari vagy a Mercedes radarján, ez eltüntette az egyik vetélytársam" - jelentette ki. - A következő szezon elején megnézem, hogy állunk a Red Bull-lal, aztán kifundálunk valamit."

"Nem fogom korán ellőni a puskaporom. Szerintem okosnak kell lennem, jól kihasználva az időt."

Ricciardo és Verstappen Forrás: AFP/2017 Getty Images/Clive Mason

Ismételten leszögezte: nem hiszi, hogy a fejleményekkel háttérbe szorulna csapattársa mögött. "Eddig egyformán bánt velünk a csapat. Ezen próbálok nem is agyalni, mert nem akarom bemesélni magamnak valószínűleg nem is létező dolgokat. Ha (Verstappent) minden idők legfiatalabb világbajnokává akarja tenni a Red Bull, az óriási eredmény lenne, én teljesen megérteném" - mondta.

"Azt viszont nem gondolom, hogy őt intézkedésekkel segítenék ehhez úgy, engem nem támogatnak - magyarázta. -

Hamilton kiváló embernek tartja Ricciardót

Az ötszörös futamgyőztes ausztrál pilóta úgy véli, Kimi Räikkönen és Valtteri Bottas csak vízhordó Vettel és Hamilton mellett, "mert nem voltak elég erősek a bajnokságban." Ezt akár burkolt állásinterjúra jelentkezésnek is veheti a Ferrari és a Mercedes.

Ricciardo hozzátette, hogy szívesen megmérkőzne Hamiltonnal csapattársként, és a bók címzettje ezt örömmel hallja. "Klassz, dicséretnek veszem, amikor mások ezt mondják - nyilatkozta az Autosportnak. Ugyanakkor kicsit piszkálta is, hogy előbb Verstappent kell két vállra fektetnie.

Ricciardo Hamilton mostani csapattársa, Bottas ellen harcolt az USA Nagydíjon Forrás: Picture-Alliance/AFP/usage worldwide/Hoch Zwei

"Nem feltétlenül hiszem el, hogy mások a csapattársaim akarnak lenni, ez nem tenne jót mindenkinek. Időnként azonban tényleg jó lehet, mert segít a fejlődésben. Danielnek kiváló csapattársa van, és hogy őszinte legyek, előbb őt kell felülmúlnia."

Ettől függetlenül örömmel fogadná a garázs másik oldalán, ahogy bárkit, csak pozitív legyen vele a légkör a csapatnál. "Fantasztikus versenyző, megtiszteltetés lenne egy csapatnál versenyezni ellene. Nagyszerű egyéniség, mindig jó hangulatot varázsol a csapatába" - mondta Ricciardóról.

A Mercedes Bottas szerződését csak egy évvel toldotta meg, így a 2019-cel kapcsolatos spekulációk még sokáig terítéken lehetnek. Ha Ricciardo és a Ferrari egymásra találna, az ausztrál már ismerős arcot látni a garázsa túloldalán, hiszen Vettellel együtt versenyeztek a Red Bullnál 2014-ben..

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!