Hamilton: Az autóm olyan makacs, mint én

Forma-1, Lewis Hamilton, Mercedes-AMG Petronas, Olasz Nagydíj
Mercedes' British driver Lewis Hamilton drives during the first practice session at the Autodromo Nazionale circuit in Monza on September 1, 2017 ahead of the Italian Formula One Grand Prix. / AFP PHOTO / ANDREJ ISAKOVIC
Vágólapra másolva!
Szuzukában jobb szereplést vár a Mercedestől, mint Malajziában, de soha nem tudhatja biztosan, hogyan fog viselkedni az autója. A nehézségek ellenére úgy érzi, remekül helytáll a csapata.

A Mercedes váratlan vereséget szenvedett a Red Bulltól Malajziában, pedig a szepangi pálya papíron feküdt a németek autójának. Lewis Hamilton ráadásul a 2. helynél is hátrébb végezhetett volna, ha a Ferrari nem nehezítette volna meg a saját dolgát a mindkét pilótájuknál jelentkező motorhibákkal. A Mercedes váratlan lassúsága miatt az is kérdéssé vált, hogy mennyi esélyük lesz a győzelemre Szuzukában, amely az elmúlt években az egyik legerősebb pályájuknak bizonyult.

– nyilatkozta Hamilton csütörtökön, aki azonban elismerte, a Mercedes ebben a szezonban soha nem lehet biztos a dolgában. - Sajnos idén már többször előfordult, hogy nem úgy alakult a hétvégénk, ahogy azt korábban gondoltuk"

Hamilton lát hasonlóságokat az autója és saját maga között Forrás: AFP/Andrej Isakovic

Hamilton elmondta, a csapatnak „van néhány ötlete" azzal kapcsolatban, hogy miért voltak a vártnál lassabbak Malajziában, de csak Japánban derülhet ki, hogy helyesen gondolkoznak-e. Noha a Mercedes új aerodinamikai csomagja nem győzte meg Hamiltont,

a brit védelmébe vette a szerinte „óriásit küzdő" istállót.

„Mi szereztük ebben az idényben a legtöbb pole pozíciót, és mindkét világbajnokságot magabiztosan vezetjük. Még Malajziában is az élről rajtolhattunk, és elcsíptük a 2. helyet – magyarázta. - Ez azért megmutatja a csapatunk erősségét. A következő versenyeken támadó hozzáállásban fogunk versenyezni, az a célom, hogy mind az öt futamot megnyerjem."

Bár főnöke, Toto Wolff kényes „dívának" nevezte a Mercedes kiszámíthatatlanul viselkedő autóját, Hamilton más szavakkal jellemezné az idei modellt. „Én inkább azt mondanám, hogy nagyon makacs.

– mondta viccelődve. - Egyik hétvégén minden szuper, mint Silverstone-ban, aztán egyszer csak küszködünk vele, mint Szingapúrban. Ez azonban izgalmasabbá is teszi a küzdelmet."

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!