Vágólapra másolva!
Rejtély, Sebastian Vettel és Kimi Räikkönen miért szenvedett az esőben, de a német alapvetően jónak érzi az autót, és a futamon arra számít, hogy fentebb fognak kapaszkodni. Räikkönen egyik tippje a problémák okára az, hogy nem tudták rendesen felmelegíteni a gumikat.

A Ferrari felsült az Olasz Nagydíj időmérőjén, ahol a kritikus percekben egyre erősebb lett az eső, és ezzel nem tudott mit kezdeni Sebastian Vettel és Kimi Räikkönen. A finn a 7., a német a 8. helyen végzett a Q3-ban, és sovány vigasz nekik, hogy a Red Bull párosát a mezőny végére száműzi az új motorelemekért járó büntetésáradat.

Ezzel tehát két-két helyet épnek előre, de a pole-t megszerző Lewis Hamiltonon és a másik Mercedest vezető Valtteri Bottason kívül óriási meglepetésre két fiatal, Lance Stroll és Esteban Ocon is befurakodott eléjük.

A Ferrari pilótáinak egyelőre fogalma sincs, miért kínlódtak.

- mondta Räikkönen. - Vagy nem tudtuk munkára fogni a gumikat, vagy más okból, de nagyon csúszkáltam."

A Ferrari csetlett-botlott Forrás: AFP/Andrej Isakovic

"Az alacsony leszorítóerős csomaggal nem lehet kellően megterhelni a gumikat, és innentől nincs mit tenni."

Vettel, aki Hamilton győzelme esetén elveszítené az 1. helyet a világbajnokságban, szintén nem tudja, miért csetlett-botlott a Ferrari, ugyanakkor arra számít, hogy a futamon javíthatnak.

"Nem tudom, mi volt a probléma. Meglepett, milyen gyorsan mentek a többiek, mi nem tudtuk tartani a tempójukat - mondta. - Sok dolgot meg kell néznünk. Valami nem működött."

"Jó az autónk, nem kell félnünk. A mai nap nyilván nem úgy alakult, ahogy akartuk, holnap viszont szerintem sokat léphetünk előre, mert tudjuk, hogy gyors az autó. Itt előzni is lehet, ezért valószínűleg szórakoztató lesz a verseny."

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!