Vágólapra másolva!
Christian Horner elképzelhetetlennek tartja, hogy jövőre ne Danyiil Kvjat vezesse az egyik Toro Rossót. Szerződés még nincs, de ez csak formaság lehet.

Rajtbalesettel kezdődött a múlt vasárnapi Osztrák Nagydíj, amit Danyiil Kvjat okozott Fernando Alonso kiforgatásával. A megpördülő McLaren elkapta a műszaki hibával küszködő Max Verstappen autóját is, és javíthatatlan sérüléseket okozott, így a Red Bull pilótája kénytelen volt feladni a versenyt.

Alonso egyértelműen Kvjatot hibáztatta a balesetért, és rá célozgatva azt mondta, egyes versenyzőkben túlbuzgó akarat dolgozik, hogy bebiztosíthassák a jövőjüket. Ez Kvjatra igaz lehet, hiszen az idén eddig mindössze 4 pontot szerzett, míg a csapattól elvágyódó, de odaláncolt Carlos Sainz számos vezetői hibája ellenére már 29-nél tart.

Kvjat jövőre is a mezőnyben marad Forrás: AFP/Andrej Isakovic

Kvjat volt már hasonló helyzetben, tavaly felbőszítette Sebastian Vettelt a Kínai Nagydíj rajtjánál, majd az oroszországi futamon kétszer is nekiment a Ferrarinak. Vettel akkor rögtön kiesett, majd személyesen szólította fel volt főnökeit, hogy beszélgessenek el a forrófejű pilótával. Kvjatot a következő futamtól lefokozták a Red Bulltól a Toro Rossóhoz.

– nyilatkozta Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke Kvjatról, és kijelentette, ez nem fogja befolyásolni, hogy a csapat megtartja-e Kvjatot a versenyzők között. A szerződést viszont egyelőre nem írták alá, de Horner azt mondta, nem tud olyan forgatókönyvet elképzelni, hogy jövőre ne Kvjat vezesse az egyik Toro Rossót, és úgy vélte, a „viszonylag közeli jövőben” új szerződést kötnek.

Nincs jobb jelölt Kvjat helyére Forrás: DPPI/Florent Gooden

A Red Bull hazai versenyén kisebb szóváltás alakult ki Carlos Sainz és a csapat menedzsmentje között, mert a spanyol pilóta azt mondta, jövőre már nem akar a Toro Rossónál versenyezni, mire emlékeztették, hogy ez nem az ő döntése, mert élő szerződéssel rendelkezik.

Sainz valószínűleg Verstappen helyére pályázik, de Horner hallani sem akar a holland távozásáról.

„Ez totális propaganda. Teljes badarság – szögezte le Horner a Verstappennel kapcsolatos pletykákról. – Szerződése van 2019 végéig, ’19 után lehet a piacon.”

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!