Vágólapra másolva!
Monza passzolt hozzájuk a legkevésbé, de remélik, hogy a kanyargós utcai pálya egy másik történet lesz.

A McLaren Monzából ugyan üres kézzel távozott, a Toro Rossót azonban már Spában megelőzték a konstruktőri tabellán, miután az utóbbi hat futamból négyen sikerült pontot szerezniük. És úgy érzik, a nehezén túlvannak, a következő pályák jobban fognak illeni az autójukhoz – különösen a hétvégi verseny helyszíne, a kanyargós Szingapúr.

A McLarennél úgy érzik, Szingapúr illik hozzájuk Forrás: Steven Tee/LAT

„Ahogy a szezon utolsó, Európán kívüli futamai következnek, olyan pályákra utazunk, amelyek technikásabb beállításokat követelnek, kevésbé számít rajtuk a motor teljesítménye" – idézi a McLaren honlapja a sportigazgatót, Eric Boullier-t. „Habár Monzában nem volt esélyünk a pontszerzésre, a hétvége folyamán időnként biztató teljesítményt nyújtottunk, ezért reméljük, hogy Szingapúrban több esélyünk lesz megmutatni, mire képes a csomagunk valójában."

Boullier hozzátette, hogy a McLaren a jövőre tervezett új technikai szabályok ellenére sem áll le az idei fejlesztésekkel.

„Noha az elmúlt pár hetet az Egyesült Királyságtól távol töltöttük, a fejlesztéseket tovább pörgetjük, egészen a szezon végéig keményen fogunk dolgozni azon, hogy javítsunk a teljesítményünkön" – ígérte.

A Honda F1-es programját irányító Haszegava Juszuke szintén azt állította, hogy a McLarenhez passzol Szingapúr. „Az autónk balansza jó a féktávokon, ezért ez a pálya jobban fekszik nekünk, mint az utóbbi néhány" – mondta. „A Honda dolgozni fog azon is, hogy a hajtáslánc vezethetőségét a pálya fék-gáz jellegéhez igazítsa, így a versenyzőink tehetséges maximálisan érvényesülhessen a hétvége folyamán. Bízunk benne, hogy jó helyzetben leszünk a pontszerzéshez, és eredményes versenyünk lehet."

A McLaren egy évvel ezelőtt a 12. és a 14. rajtkockát kaparintotta meg a Szingapúri Nagydíjra, de a versenyről mindkét pilótájuk kiesett váltóhiba miatt.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!