Vágólapra másolva!
A Renault versenyzője rajtengedélyt kapott az FIA orvosaitól. A tartalékautót szerelik össze neki a hétvégén zajló Olasz Nagydíjra.

Hatalmas baleset szakította félbe a múlt hétvégén rendezett Belga Nagydíjat: Kevin Magnussen, a Renault versenyzője az Eau Rouge után vesztette el uralmát az autója fölött, nagy sebességgel a gumifalba csapódott, de önállóan is képes volt kiszállni a roncsból. A pályán, és egy közeli kórházban elvégzett vizsgálatok sem mutattak ki komoly sérüléseket.

Magnussen mindössze a bokáját fájlalta egy kisebb vágás miatt, a hét elejét pihenéssel töltötte, majd további vizsgálatok után újra edzeni kezdett. Bár már közvetlenül a baleset után úgy vélte, hogy elég fitt lesz a monzai visszatéréshez, a sorsa csak az FIA orvosai által elvégzett csütörtöki vizsgálatok után rendeződött. A dán pilóta részt vehet a hétvégi Olasz Nagydíjon.

Rajthoz állhat Forrás: Picture-Alliance/AFP/Hoch Zwei

Nick Chester, a Renault technikai igazgatója elárulta, hogy a tartalékautót kell felépíteniük Magnussen számára, mert az eddig használt példány menthetetlenül, teljesen összetört Spában. Szerencse a szerencsétlenségben, hogy a baleset alapvetően nem befolyásolja a Renault fejlesztési terveit, mert ők már elsősorban a 2017-es autó tervezésével foglalkoznak.

„Az év második felében kisebb fejlesztések érkeznek majd, amelyek részei a szezon elején betervezett fejlesztési ciklusnak” – magyarázta Chester. „Sajnos Spában nem használhattuk az új karosszériánkat, mert túlságosan meleg volt. Hamarosan viszont változtatunk a hűtőrendszeren, kisebb aerodinamikai frissítések jönnek, és néhány mechanikai újítás is várható. Most már igazából az a lényeg, hogy a lehető legtöbbet hozzuk ki a csomagból, amink van.”

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!