Vágólapra másolva!
A Renault versenyzője hatalmasat bukott a Belga Nagydíj elején, de az első vizsgálatok alapján karcolásokkal megúszta a becsapódást. Ígéri, hogy részt vesz az Olasz Nagydíjon.

Izgalmas előzésekkel, és sajnos egy nagy balesettel kezdődött a Forma-1-es Belga Nagydíj vasárnap délután. A verseny 7. körében Kevin Magnussen, a Renault versenyzője elvesztette uralmát autója felett az F1 egyik leghírhedtebb kanyarja, az Eau Rouge (Raidillon) után, és nagy sebességgel a gumifalba csapódott.

Magnussen sántítva, de ki tudott szállni a roncsból, majd a pálya egészségügyi központjába szállították. A versenyt először a Safety Car mögött folytatták, később a gumifal javítása miatt le is állították, de körülbelül 20 perc után folytatták, további nagy balesetek nélkül.

Magnussen balesete egy helyi kivetítőn - még több vasárnapi kép a galériában! Forrás: AFP/John Thys

A dán versenyzőt már a pályán megvizsgálták, és a Renault Twitter csatornája szerint egy vágást találtak a bal bokáján, majd rutinvizsgálatok céljából kórházba szállították.

A baleset akkora erejű volt, hogy a Renault-ból kirepült a versenyző sisakját körülvevő fejvédő is,

de a becsapódás szöge viszonylag szerencsésen alakult, és a pilóta is felkészült az ütközésre, így rutinosan elengedte a kormányt, amikor észlelte, hogy nem tudja megfogni az autóját.

Frederic Vasseur, a Renault csapatfőnöke elmondta, hogy megröntgenezték Magnussent, és az első vizsgálatok alapján minden rendben van az állapotával kapcsolatban, de elismerte, „nem lesz könnyű" felkészülni a következő futamra. A baleset okával kapcsolatban nem tudott pontos információval szolgálni, mert még nem tekintették meg a felvételeket, de számára úgy tűnt, hogy

a kanyarból kihajtva kipörögtek Magnussen autójának kerekei, ezért csúszott meg a Renault hátulja.

Vasseur a Motorsport.com-nak megerősítette, hogy teljesen új autót kell építeniük a következő futamra, mert a karosszéria és az erőforrás is megsemmisült a balesetben. A jó hír viszont az, hogy ha a versenyző az ütközés másnapján nem érez komoly fájdalmakat, akkor részt vehet a jövő hétvégi Olasz Nagydíjon, bár ehhez az FIA engedélye is kell majd.

Magnussen mindenesetre szeretne ott lenni a rajtrácson, legalábbis Twitter csatornáján azt írta, hogy bár fáj a bokája, készen áll majd a következő fordulóra, és köszönetet mondott a neki küldött jókívánságokért is.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!