Vágólapra másolva!
Miután a múlt héten váratlanul meghalt a felesége, James Allison nem utazik el a közel-keleti versenyre.

A Ferrari technikai igazgatóját, James Allisont közvetlenül az idénynyitó Ausztrál Nagydíj után súlyos csapás érte: a felesége, Rebecca agyhártyagyulladásban váratlanul elhunyt. A brit szakember általában ingázott a csapat olaszországi központja és Angliában élő családja között, de a Speed Week úgy tudja, a tragédiára való tekintettel

a Ferrari most teljes szabadságot adott neki, hogy újraszervezhesse az életét.

A 48 éves Allison, akinek három gyermeke van, jelenleg is a szigetországban tartózkodik, és minden bizonnyal kihagyja a szezon második versenyét, a hétvégi Bahreini Nagydíjat. A távolléte önmagában nem feltétlenül fogja hátráltatni a Ferrarit, mivel Jock Cleart többek között azért szerződtették le főmérnöknek a Mercedestől, hogy Allisonnak ne kelljen elutaznia minden helyszínre, így aktívabban kivehesse a részét a főhadiszálláson folyó munkából.

James Allison felesége váratlanul hunyt el Forrás: Scuderia Ferrari

Jórészt az ő javára írták, hogy a Ferrarinak a tavalyihoz képest sikerült közelebb kerülnie a Mercedeshez. Clear első bevetése viszont csak Melbourne-ben volt a csapattal, vagyis ő még a tanulási fázisban tart – Allison távolléte azt jelenti, hogy rögtön bedobják a mélyvízbe.

A Ferrari biztatóan kezdte a 2016-os szezont: a jó rajtok után a győzelemre is esélyesnek tűntek, mígnem a verseny megszakítása során eltaktikázták magukat, és Sebastian Vettel visszaesett a 3. helyre, Kimi Räikkönen pedig a turbó hibája miatt feladta a küzdelmet.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!