Vágólapra másolva!
James Allison felesége, Rebecca agyhártyagyulladásban váratlanul hunyt el nem sokkal az Ausztrál Nagydíj után.

Tragédia árnyékolja be a Ferrari sikeres szezonkezdetét: nem sokkal az Ausztrál Nagydíj után James Allison, a Scuderia technikai igazgatója elvesztette feleségét, Rebeccát, aki hétfőn agyhártyagyulladásban váratlanul elhunyt. A 48 esztendős James három gyermek, Emily, Matthew és Jonathan apja.

Egy tavalyi, a Guardianben megjelent riport szerint Allison nem vitte magával családját, amikor 2014-ben visszatért a Ferrarihoz, azóta kéthetente látogatott haza az Egyesült Királyságba. A Scuderiához a télen csatlakozott Allison honfitársa, Jock Clear, aki a pályán zajló mérnöki munkát felügyeli, így Allison szándéka az volt, hogy több időt tölt a Ferrari főhadiszállásán, és nem látogat el minden versenyre. Az Ausztrál Nagydíjra viszont még személyesen is elutazott.

James Allison, a Ferrari technikai igazgatója Forrás: Scuderia Ferrari

„Becca az az ember, akire mindig ráterhelem az aggodalmaimat, és ő általában visszakérdez, hogy miért nem foglalkozom valami kevésbé stresszes dologgal” – árulta el Allison tavaly a Guardiannek. „Én ugyanígy érzek, amikor ezt mondja, viszont neki soha sem volt szerencséje átérezni, hogy milyen, amikor jól mennek a dolgok az F1-ben.”

James Allison 1989-ben repülőmérnökként diplomázott Cambridge-ben, és édesapját követve a RAF pilótája szeretett volna lenni. 1990-től a Benettonnál dolgozott aerodinamikai mérnökként, majd 1992-ben a Larrousse aero részlegének vezetője lett, de két év múlva visszatért a Benettonhoz, 1999-ben pedig a Ferrarihoz igazolt. 2005 és 2009-ig a Benetton jogutódjainál, a Renault-nál és a Lotusnál dolgozott, majd 2013 júliusában a Ferrari technikai igazgatója lett.

Jelentős részben az ő érdemének tartják, hogy a Ferrari az idén olyan autót épített, amellyel közelebb kerültek a Mercedeshez.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!