Vágólapra másolva!
A legfrissebb 2015-ös nevezési listán a "megerősítésre várva" megjegyzés szerepel a Lotus F1 Team neve mellett, de ennek valószínűleg nem az a magyarázata, hogy a csapat indulása veszélybe került, hanem az, hogy valamelyik támogatójukkal tárgyalnak a névadó szponzori szerződésről.

A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) december végén közzétette a frissített nevezési listát a Forma-1 2015-ös idényére, amelyen a csődbiztosok kezébe kerülő Caterham és Marussia neve mellett változatlanul a "megerősítésre várva" megjegyzés szerepel.

Ugyanezzel a megjegyzéssel látták el a Lotust is, amiből olyan spekulációk indultak el, hogy az istálló anyagi helyzete bizonytalanná vált, és kérdéses a részvételük a szezonban. Bár a csapat egyike volt azoknak, amelyek költségcsökkentő intézkedések bevezetése mellett kardoskodtak, az Omnicorse információi szerint nincs komoly bajuk, és csupán arról van szó, hogy tárgyalásokat folytatnak valamelyik támogatójukkal egy névadó szponzori szerződésről.

E támogató feltehetően a PDVSA vagy a Total lehet: előbbi Pastor Maldonadóhoz, utóbbi Romain Grosjeanhoz köthető. A csapat hátteréről nyugalmat sejtető hír az is, hogy rendezték tartozásukat Kimi Räikkönen felé is.

A Lotus tavalyi autói Forrás: AFP/Karim Sahib

A Lotus hivatalos neve Lotus F1 Team az FIA nevezési listáján, melyen a Mercedes például Mercedes AMG Petronas Formula One Team néven, a Red Bull Infiniti Red Bull Racingként szerepel.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!