Vágólapra másolva!
Úgy tűnik, dühbe gurultak, amiért a csapatfőnökük átpártol a riválisukhoz, ezért a McLarennel egy időben ők is bemutattak egy fotót az idei autójukról. Ez kevésbé ijesztő.

Miután bejelentették, hogy a csapatot eddig irányító Eric Boullier távozik, és a szaksajtó azonnal pedzegetni kezdte, hogy a McLarenhez pártol át, ahol a Ron Dennis által várhatóan menesztésre kerülő Martin Whitmarsh helyére lép, a Lotus a Twitteren igyekezett borsot törni riválisa orra alá.

„Máris belefáradtak a McLaren MP-29 bemutatójába? Oké, akkor figyeljenek minket, mert hamarosan lerántjuk a leplet az E22-ről..." – írták élcelődve néhány perccel azelőtt, hogy a McLaren előrukkolt az autójával, és egy laptopra borulva alvó ügyfélszolgálatos nő képét is csatolták hozzá. Röviddel később egy nyelvét nyújtogató hangyász fotóját posztolták ki, a McLaren külsejére utalva hozzátéve: „Ma annyit azért megígérhetünk, hogy a mi autónk orra nem ilyen lesz."

A Lotus néhány pillanattal a McLaren előtt adta ki a képet az autójáról - kattintson a galériához! Forrás: Lotus

Végül sikerült a vetélytársuknál korábban nyilvánosságra hozniuk az E22 képét is, jóllehet, csak egy számítógépes grafika formájában, míg a McLaren valódi fotókat adott ki az MP4-29-ről. Bár a Lotust ábrázoló kép félprofilból készült, annyi leszűrhető róla, hogy a Williamstől és a McLarentől eltérő konstrukcióval reagáltak a kasztni méretére vonatkozó szabálymódosításokra: az E22 orra kétágú villaalakban hajlik lefelé. Az ismert technikai szakíró, Craig Scarborough szerint a kép nem csal, vagyis a két nyúlvány nem egyforma méretű, mert csak az egyik része az első gyűrődési zónának, bár áramlásjavító szerepe mindkettőnek lehet.

A csapat pénteken délelőtt váratlanul azt közölte, hogy Boullier távozik, és a székét a tulajdonos Genii Capital elnöke, Gérard Lopez foglalja el. A Lotus lesz az egyetlen a mezőnyből, amely nem készül el az autójával az előszezon első, jerezi tesztjére.

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!