Vágólapra másolva!
Massa nem követte a Ferrari utasítását a Japán Nagydíjon, de a csapatnál azt mondják, nincs probléma abból, hogy a brazil nem engedte el Fernando Alonsót.

A Japán Nagydíj első részében Felipe Massa Fernando Alonso előtt haladt, de ahogy az egyik rádióadás furcsán kódolt üzenetéből is sejteni lehetett, a Ferrari szerette volna, ha a két versenyző helyet cserél. Massa azonban ezúttal nem volt hajlandó elengedni Alonsót, aki csak a 20. körben, egy hagyományos előzéssel tudott elmennie csapattársa mellett.

A Ferrarinál nem mondták ki nyíltan, hogy Alonso elengedésére utasították Massát, de Stefano Domenicali állítja, hogy nincs feszültség házon belül. "Felipe megpróbál a lehető leggyorsabban menni, és megértem az érzéseit" - nyilatkozta. "A csapat természetesen teljes mértékben támogatni fogja őt a szezon végéig. Nincs probléma. Fernando végül megelőzte őt a pályán."

Miután biztossá vált, hogy ez az utolsó szezonja a csapatnál, Massa kijelentette, hogy nem fog segíteni Alonsónak. Amikor megkérdezték tőle a hétvégi csapatutasítás részleteit, tömören csak annyit mondott, hogy "senki sem örül az utasításoknak."

A Ferrari nem kritizálja Felipe Massát Forrás: Ferrari

Alonso, aki a matematikai esély ellenére már lemondott az idei vb-címről, szintén nem mérgelődik a történtek miatt. "Nem fújhatjuk fel ezt az ügyet" - mondta. "Nem tudom, hogy pontosan mi történt, de nincs probléma."

"Versenyzünk, és bármit csináltunk volna, nagyjából ebben a pozícióban végeztünk volna, nem érhettünk volna el többet." Alonso 4. lett, de úgy véli, az előtte végző Red Bullokkal, illetve Romain Grosjeannal nem vehette volna fel a versenyt.

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!