Vágólapra másolva!
A brazil szerint Alonso és Räikkönen kapcsolata nem lesz harmonikus. Massa az idény hátralévő részében csak magáért fog versenyezni, miközben a Lotus mellett már a McLarennel is felvette a kapcsolatot.

Felipe Massa úgy gondolja, a Ferrari nagy fába vágta a fejszéjét Kimi Räikkönen leigazolásával, a finn ugyanis könnyen összetűzésbe kerülhet majd csapattársával, Fernando Alonsóval. A Ferrarinál 1953 óta nem vezetett egyszerre két világbajnok, és Alonso az elmúlt években a csapat első számú pilótája volt, Massa rendszerint nem tudta felvenni vele a versenyt.

„Fernandót és Kimit is jól ismerem a pályán és azon kívül is. Kitűnő versenyzőknek tartom őket, de attól félek, csapattársakként lesznek nézeteltéréseik” – mondta a TV Globónak a brazil, aki arra is alapozhatja a véleményét, hogy 2007-ben Alonso egyre elmérgesedőbb harcot vívott McLaren-es csapattársával, Lewis Hamiltonnal. „Már megmondtam a csapat vezetőinek, hogy vegyenek egy nagy levegőt, amekkorát csak tudnak – jövőre ez nehezükre eshet.”

Bár Massa nemrég úgy nyilatkozott, hogy eddigi ferraris csapattársai közül Alonsót tartja a legjobbnak, Luca di Montezemolo szerint Räikkönen legyőzheti a spanyolt. Az istálló elnöke Niki Laudához hasonlította a finnt, mivel az osztrák is sikeres tudott lenni, miután többéves kihagyás után visszatért a sportba.

„Jót tett neki a szünet. Ismét nagyszerű versenyző lett, futamokat nyer, és nagyon sok versenyen célba ér” – mondta Montezemolo Räikkönenről, aki 2010-ben és 2011-ben a rali-világbajnokságban versenyzett. „Győzelmeket, kiegyensúlyozott teljesítményt és dobogós helyeket várok tőle. Ebből Alonso is sokat fog profitálni. Visszakanyarodva Laudához: ne feledjük el, hogy a visszatérése után ő is legyőzte (Alain) Prostot a McLarennél, és világbajnok lett…”

Massa a Lotus mellett már a McLarennel is tárgyal Forrás: Ferrari

A Ferrarinál 2006 óta versenyző Massa hozzátette, Alonsóval és Räikkönennel is nagyszerű a kapcsolata – a spanyolt „személyes barátjaként” tartja számon -, ettől függetlenül az idény hátralevő részében csak a saját érdekeit fogja szem előtt tartani. „Mostantól nem Alonsóért fogok versenyezni” – jelentette ki a brazil, akinek az elmúlt években többször is maga elé kellett engednie csapattársát. „A Szingapúri Nagydíj pénteki napjától kezdve csak magamért fogok dolgozni. Minden körben támadni fogok – eljött az ideje, hogy magamra figyeljek.”

Massának valóban szüksége van rá, hogy az utolsó hét futamon felhívja magára a figyelmet, hiszen jövőre is egy élcsapatnál szeretne versenyezni. A napokban elismerte, hogy a menedzsmentje már tárgyal is a Lotusszal, ahol Nico Hülkenberggel kell megküzdenie Räikkönen megüresedett helyéért. Mivel a csapatfőnök Eric Boullier korábban utalt arra, hogy a finn távozása esetén Romain Grosjean mindenképpen a csapatnál marad, csak egyikük számára van hely.

Noha úgy tűnhet, hogy a Lotus legjobb választása a Massánál hat évvel fiatalabb, rendkívül gyors Hülkenberg lenne, az O Estado de S. Paulo című brazil lap szerint mégis Massa felé billenhet a mérleg nyelve. Boullier ugyanis a szabályváltozásokra utalva a napokban úgy nyilatkozott, hogy „2014-ben fontosabb lesz a tapasztalat, mint a sebesség”, a franciához közeli források szerint pedig jelenleg mindkét pilótának 50 százaléknyi esélye van a szerződésre.

A brazilnak kedvez az a tény is, hogy a jó kapcsolatokkal rendelkező Nicolas Todt a menedzsere, aki korábban már szerzett is egy szponzort az anyagi gondokkal küzdő Lotusnak. Valószínűleg Massára voksolna Bernie Ecclestone is, aki nem szeretné, hogy a komoly piacnak számító Brazília versenyző nélkül maradjon jövőre. Massa mindenesetre nem bízza a véletlenre a sorsát, elárulta, hogy már egy másik istállót is felkerestek. „Felvettük a kapcsolatot a McLarennel, de itt nehezebb megítélni az esélyeinket” – mondta arra utalva, hogy a brit csapat még nem döntötte el, megtartják-e jelenlegi versenyzőiket.

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!