Vágólapra másolva!
Bár német lapértesülések szerint az istálló már 120 millió eurós tartozást halmozott fel, és számos csapattag fizetésével tartoznak, a csapat szóvivője szerint már mindenki megkapta a bérét.

A Lotus csapatfőnöke, Eric Boullier a múlt héten még lelkesen nyilatkozott arról, hogy a csapat anyagi helyzetét jelentősen fellendítheti az Infinity Racinggel kötött – még véglegesítésre váró - befektetői szerződésük, a Motorsport-Total.com szerint azonban sokkal nagyobb gondban vannak, mint amire az eddigi információk szerint következtetni lehetett. A német oldal szerint a Lotus már több mint 120 millió eurós tartozást halmozott fel, és nem csak a versenyzők, hanem a mérnökök és a szerelők fizetésével is tartoznak.

Forma-1, Lotus, Romain Grosjean, Magyar Nagydíj Forrás: AFP

A Motorsport-Total.com úgy tudja, a helyzet odáig fajult, hogy a pénzükre váró csapattagok közül sokan sztrájkkal is fenyegetőztek július végén. A Lotus szóvivője ugyanakkor a GPUpdate.net megkeresésére reagálva kedden cáfolta, hogy bárki is a munka beszüntetését tervezte volta, és megerősítette, hogy „mostanra mindenki megkapta a fizetését.”

A Magyar Nagydíj hétvégéjén Kimi Räikkönen először ismerte el nyíltan, hogy több alkalommal is később kapta meg a fizetését a Lotustól, és 2012-ben sem volt jobb a helyzet. Ez jelentősen csökkentheti annak az esélyét, hogy a finn jövőre is a Lotusnál maradjon, bár ha sikerül hivatalossá tenni az Infinity Racinggel kötött megállapodásukat, akkor valóban enyhülhetnek a csapat pénzügyi gondjai.

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!