Vágólapra másolva!
Sikerült egyezségre jutnia az FIA-nak és a sportág promóterének, a Formula One Group-nak, heteken belül hivatalosan is érvénybe léphet az új Concorde Agreement.

A Forma-1 promótálását végző Formula One Group-nak sikerült megállapodnia a Nemzetközi Automobil Szövetséggel (FIA) a sportág új keretszerződésének feltételeiről, így hamarosan érvénybe léphet az új Concorde Agreement - erről szombaton adott ki közleményt az FIA. Várhatóan néhány héten belül véget ér az ügyintézési folyamat.

Bernie Ecclestone a Marussia kivételével már hónapokkal ezelőtt megállapodott a csapatokkal az anyagi feltételekről, de az FIA-val csak mostanra jutott dűlőre, főleg azért, mert Jean Todt, a szövetség elnöke több pénzt szeretett volna biztosítani az FIA-nak a Forma-1 bevételeiből.

A megállapodás egyébként jót tehet Todt esélyeinek az FIA közelgő elnökválasztásán.

Hamarosan aláírják az új Concorde Agreementet Forrás: AFP

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!