Vágólapra másolva!
A müncheni ügyészség a nyomozás után vádat emelt Ecclestone ellen a vesztegetési ügyben. Lehet, hogy az ítélettől függetlenül távoznia kell a Forma-1 éléről. 

Több mint két éve nyomoz a müncheni ügyészség az Ecclestone-Gribkowsky-féle vesztegetési ügyben, és a Forma-1 első számú embere szerdán végül bejelentette, hogy vádat is emeltek ellene. "Az előbb beszéltem az ügyvédeimmel, akik már megkapták a vádiratot. Most fordítják angolra" - nyilatkozta a Financial Times-nak. "Érdekes tárgyalás lesz. Kár, hogy sor kerül rá." Az Associated Press úgy értesült, hogy az ügyvédek néhány héten belül válaszolnak az ügyészségnek.

Az állítólagos vesztegetés még 2006-ben történt, amikor a gyanú szerint Bernie Ecclestone 50 millió euró kenőpénzt adott a Bayern LB bank hitelkockázati elemzőjének, Gerhard Gribkowskynak, hogy az eladás előtt a valósnál alacsonyabbra becsülje a bank Forma-1-es részesedésének értékét.

Ecclestone állítólag ezzel akarta elérni, hogy a sport a jelenlegi tulajdonos, a CVC Capital Partners kezébe kerüljön, ők ugyanis biztosították arról, hogy maradhat az F1 élén. A brit üzletember tagadta a vádakat, szerinte Gribkowsky az offshore cégein keresztül megzsarolta őt. Gribkowskyt 2012-ben nyolc és fél éves börtönbüntetésre ítélték.

Meddig lesz oka mosolyogni Ecclestone-nak? Forrás: AFP

A börtönbüntetés Ecclestone uralmának végét jelentheti a Forma-1 élén, ezt korábban már ő maga is elismerte. "Valószínűleg kénytelen lesz megválni tőlem (a CVC), ha a németek rám szállnak. Nyilvánvalóan így lesz, ha rács mögé kerülök" - mondta. Egyes források szerint maga a vádemelés is ezzel a következménnyel járhat.

Ecclestone már tavaly felbérelte Németország egyik legjobbnak tartott ügyvédjét.

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!