Vágólapra másolva!
Sergio Pérez lépéseket sürget Pastor Maldonado ellen, akinek agresszív vezetési stílusa a mezőny több tagját is aggasztja. A mexikói egyenesen "hülyének" nevezte ellenfelét az ütközésük után. A sportfelügyelők nem fogadták el Maldonado védekezését, 10 ezer euróra büntették a venezuelait és megrovásban is részesítették.

Pastor Maldonado ismét nem tudott kimaradni a balhéból a Brit Nagydíjon, ezúttal Sergio Pérezzel ütközött össze a 12. körben. A mexikói kívülről próbálta előzni ellenfélét, Maldonado azonban elvesztette az uralmát az autója felett, és belecsúszott a Sauberbe.

A versenyt feladni kényszerülő Pérez az eset után a Sky Sports-nak adott interjújában egyenesen "hülyének" nevezte Maldonadót, és intézkedéseket sürgetett ellene. "Pastor egy olyan versenyző, aki nem tiszteli a többieket, ez tény" - fogalmazott. "Őszintén remélem, hogy a sportfelügyelők intézkednek, mivel az utolsó három-négy versenyen mindig csinált valamit." Hozzátette: "Már én voltam előrébb, és kellett volna nekem annyi helyet hagynia, hogy az autóink ne érjenek össze, ehelyett azonban megpróbált leszorítani. Nem értem, miért vezet így."

A Williams versenyzője Monacóban, egy szabadedzésen szintén Pérezzel akadt össze, a két héttel ezelőtti valenciai futamon pedig Lewis Hamiltonnal ütközött, amiért később áthajtásos büntetéssel sújtották.

"Nem ez az első alkalom, hogy tönkreteszi a hétvégémet. Ugyanezt tette Valenciában is (Hamiltonnal), és kapott egy áthajtásos büntetést, ami szerintem nem elég. A srác soha nem tanul, ha nem tesznek ellene valamit, mivel nagyon veszélyes versenyző, és valakinek baja eshet miatta" - tette hozzá.

Pérez egyébként azt állítja, nem ő az egyetlen a mezőnyben, akit felháborít Maldonado agresszív vezetési stílusa. "Mindenki aggódik miatta" - fogalmazott. "Nincs tisztában azzal, hogy az életünket kockáztatjuk, semmi tisztelet nincs benne."

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=LkVjUNRA3uaY3ezx


A 16. helyen végző Maldonado természetesen máshogy látta az esetet. "Versenybaleset volt" - nyilatkozta a leintés után, csakúgy, mint Valenciában. "Hideg gumikon jöttem ki a bokszból, próbáltam védeni a pozíciómat. Pérez megpróbálta rám húzni a kormányt, és nagyon közel kerültünk" - magyarázta. "Ezen a ponton az autó hátulja kitört egy kicsit, és sajnos összeértünk, ami mindkettőnk versenyére rányomta a bélyegét."

A két versenyző délutáni ütközését megvizsgálták a sportfelügyelők. Pastor Maldonadót az eset után 10 ezer euróra büntettek és megrovásban is részesítették. Csak Maldonadót találták vétkesnek, és az ütközés súlyossága miatt döntöttek úgy, hogy két büntetést is kiosztanak neki.

A williamses szerint az ütközés nem volt szándékos, egyszerűen csak elvesztette az irányítást autója felett a kanyar bejáratánál. "Szerintem peches voltam ezúttal, mert elvesztettem az irányítást az autóm felett, pont a csúcspontnál: először a kocsi eleje csúszott meg, aztán a hátulja is" - nyilatkozta az Autosportnak. "Még hamarabb is fékeztem, mint a normál fékezési pontom, a baleset azért következett be, mert ahhoz a szöghöz, amit tartanom kellett volna a belső íven, nem volt elég jó a gumijaim állapota" - tette hozzá a venezuelai versenyző.

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=DSNSrVyX0zGgojd4