Vágólapra másolva!
A címvédő úgy érzi, minden korábbinál nagyobb nyomás nehezedik rá, mert a Ferrari általában gyorsabb a Mercedesnél, emiatt a csapatával gyakran kell túlvállalniuk magukat.

Lewis Hamilton úgy vezeti 17 ponttal a világbajnokságot Sebastian Vettel előtt, hogy riválisának voltak jobb esélyei több versenyen, csak a Ferrari és a saját hibáiból, illetve balszerencséből kifolyólag nem mindig szerzett annyi pontot, amennyi "járt" volna neki. A két klasszisnak egyformán négy győzelme van, pole pozícióból viszont a német eggyel többet szerzett.

A Ferrari a motorteljesítmény terén átvette a piacvezető szerepet a Mercedestől, és az autójuk is általában szélesebb tartományban, többféle pályatípuson működik jól.

Hamilton úgy gondolja, emiatt minden korábbinál nagyobb nyomás nehezedik rá és a csapatársa.

A Mercedes hegemóniája a múlté Forrás: AFP/Christof Stache

"Idén a legkisebb hibákért is hatalmas árat fizetünk – vélte a Magyar Nagydíj csütörtöki csoportos interjún. – A nyomás nagyobb, mint valaha. Ez nem rettent meg, inkább felcsigáz, és mindig úgy éreztem, ez hozza ki az emberből a legjobbat."

"Olyan csapat ellen harcolunk, amely gyorsabb nálunk. Tavaly kiegyenlítettebbek voltak az erőviszonyok, egyszer ők voltak a gyorsabbak, máskor mi,

Az erősorrendben tényleg nagy a fluktuáció, de a Ferrari rövid időn belül két olyan pályán – Montrealban és a Silverstone-ban – is győzelmet aratott (főleg önerőből), amely korábban a Mercedes felségterületének számított, és Hockenheimben valószínűleg egy 1. helyet dobott el Vettel a kicsúszásával.

Hamiltont lelkesíti a kihívás Forrás: Hungaroring

Az ötödik vb-címére törő Hamilton hisz benne, hogy csapata behozza a lemaradást a Ferrarival szemben, ugyanakkor nem maradéktalanul elégedett a saját teljesítményével, lát benne javítanivalót.

"Senki sem tökéletes, nem élek abban a hitben, hogy mi azok vagyunk. Igyekszem nagyon keményen dolgozni azért, hogy mentálisan és fizikálisan én essek össze utoljára. Ilyen a mentalitásom" – mondta. – Szoktam golfozni. Egyszer tökéletes a nyitó ütőmozdulatom, de a többi játékelemben pocsék vagyok. Máskor azokat gyakorlom, akkor meg a nyitó ütésem pocsék."

"Kiegyensúlyozottabban rajtolok, mint tavaly, de ezen még mindig próbálok csiszolni. Mindig van mód fejlődni."

Meglepő, de 11 verseny után Valtteri Bottas 6:5-re vezet vele szemben a Mercedes időmérős különversenyében; 2017-ben a Magyar Nagydíj előtt 6:4 volt az állás Hamilton javára.