Élő:
Vágólapra másolva!
A korábbi ideiglenes WBC könnyűsúlyú világelső Ryan Garcia az áprilisban rendezett bokszmeccsükön háromszor is padlóra küldte a világbajnok Devin Haney-t, akitől elvette a veretlenségét. A győztes ökölvívó nemrég bajba került, mert kiderült, hogy a mérlegelés, valamint a mérkőzés napi doppingtesztjei is pozitív eredményeket hoztak számára.

A két amerikai ökölvívó mérkőzése előtt Garcia valóságos ámokfutást rendezett és megbotránkoztató megnyilvánulásokkal hergelte ellenfelét, majd a meccs után sem fogta vissza magát. A 25 éves bokszoló az összecsapáson önkívületi állapotban küzdött, háromszor is padlóra küldte Haney-t, akitől végül pontozással vette el a veretlenségét. A győztes ezzel a sikerrel azonban nem gyűjthette be a világbajnoki övet, köszönhetően annak, hogy a meccset megelőzően nem tudott a limiten belül mérlegelni, így Haney megtarthatta a címét.

Ryan Garcia, Devin Haney
Ryan Garcia háromszor is padlóra küldte Devin Haney-t
Fotó: bbc.com/sport/boxing/

Doppingbotrányba keveredett a világbajnokot legyőző Garcia

Csütörtökön robbant bombaként a hír, miszerint Garciának a mérlegelés, valamint a mérkőzés napi doppingtesztjei is pozitív eredményeket hoztak, állítólag a tiltólistás Ostarine nevű szteroidot mutatták ki a vizsgálatok a mintákból - írta meg a profiboksz.hu.

Ryan több nyilatkozatot is kiadott, amelyben tagadja, hogy tudatosan használt volna tiltott szereket,

és mi hiszünk neki. A csapatával együtt dolgozunk azon, hogy kiderítsük, miért jöttek ki ezek az eredmények, és amint ezt a folyamatot befejezzük, tovább foglalkozunk ezzel a kérdéssel" - kommentálta a doppingolással kapcsolatos híreket a Garcia mögött álló Golden Boy Promotion. 

A kiszivárgott információkra azonnal reagált a Garcia által legyőzött Haney, a világbajnok közleményt adott ki, amelyben csalással vádolta meg ellenfelét, aki ráadasul a közösségi médiában viccet csinált a történtekből.

Sajnos Ryan csaláshoz folyamodott, a bokszrajongókat és magát a sportágat sem tisztelte.

Mindig is a tiszta küzdelmet tartottam szem előtt, Ryannek bocsánatot kellene kérnie, nem pedig viccelődnie. Emberek halnak meg ebben a sportágban, szóval ez nem vicc tárgya" - osztotta ki legyőzőjét Haney.