Vágólapra másolva!
A rajtnál felzárkózhatott volna Vettel mellé is, de inkább óvatos volt. A kieséséig simán tartotta a 2. helyet, a Ferrari főnöke is méltatta a teljesítményét.

Miközben csapattársa, Sebastian Vettel idei második győzelmét aratta a Ferrarival a 30. Magyar Nagydíjon, Kimi Räikkönen egy ERS-hiba miatt pont nélkül távozott a Hungaroringről. Mégsem tűnt igazán csalódottnak, és inkább arra helyezte a hangsúlyt, hogy a probléma felmerülése előtt simán tartotta a 2. helyet a mercedeses Nico Rosberg előtt.

„Már annyi csalódás ért, olyan sok rossz versenyem volt, hogy eggyel több nem oszt, nem szoroz" – mondta. „Persze kellemesebb lett volna az első két helyen végezni, és a tempónk simán meg is volt hozzá."

Az ERS-hiba jelentkezéséig Räikkönen magabiztosan tartotta a pozícióját Vettel mögött Forrás: AFP/Andrej Isakovic

Räikkönen a startnál az 5. helyről előreugrott a harmadikra, és úgy érzi, még ennél is többet javíthatott volna. „Nagyon jól rajtoltunk, talán egész évben ez volt a legjobb éles rajtunk" – magyarázta. „Velem nem történt túl sok, bár kívülről neccesebbnek látszhatott a dolog, mint amilyen valójában volt. Felzárkózhattam volna Seb mellé is, csak nem tudtam, mire készül, ezért az első kanyarban a biztonság kedvéért inkább nem erőltettem a dolgot."

„Kívülről megpróbáltam megelőzni Nicót, ő azonban leszorított. Így egyelőre mögötte maradtam, aztán a 2-es kanyarnál túl későn lépett a fékre, besokallt, és el tudtam menni mellette."

Az MGU-K döglött be

A finn a 41. körben jelentette először a rádión, hogy valami nem stimmel a Ferrari hajtásláncával. „Hallottam, hogy a motorhang megváltozott, aztán egyre romlott a helyzet, és végül muszáj volt kiállnom" – mondta.

„Az autóm egyébként még a Safety Car-fázis után is meglepően tűrhetően ment. Oké, az egyenesekben nagyon lassú volt, de a kör egészét nézve nem vesztettem túl sok időt. Csak a gyenge végsebesség miatt buktam el a pozíciókat. Aztán az egyik probléma hozta maga után a másikat. A bokszban megpróbáltuk ugyan megoldani, de nem sikerült, és ha így végigcsináltuk volna az egész versenyt, abból még nagyobb baj lett volna. Ezért álltam ki."

A Ferrari főnöke, Maurizio Arrivabene a kiesése ellenére is gratulált „Kiminek, aki remekül vezetett, és csak azért nem arattunk kettős győzelmet, mert egy műszaki hiba közbeszólt."

Räikkönennek immár fele annyi pontja sincs, mint Vettelnek, de a kínjait enyhítette, hogy a Magyar Nagydíjon a vele harcban álló Williamsek sem szereztek pontot.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma–1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!