Vágólapra másolva!
A Red Bull pilótája szerint az F1 közönségének arra lenne szüksége, hogy több csapat is győzelmi esélyekkel induljon, de szerinte nem lehet a Mercedest hibáztatni azért, mert versenyképesebbek a többieknél.

A világbajnoki címvédő Mercedes fölényét várja Daniel Ricciardo, a mezőny egyetlen tagja, aki tavaly futamot tudott nyerni az Ezüstnyilak versenyzőin kívül. Az ausztrál szerint a stuttgartiak mögött szoros lesz a küzdelem; a Red Bull mellett a Ferrari és a Williams is labdába rúghat, de csak a dobogós helyet tartja elérhetőnek.

„A Mercedes gyorsnak tűnt, nem fogom cukormázzal takargatni, hogy nagyon nehéz lesz legyőzni őket, legalábbis az első néhány futamon” – ismerte el Ricciardo, aki tavaly felállhatott hazai versenye dobogójára, mielőtt kizárták. „Szombatig nem fogjuk tudni, hogy mi a helyzet, de mindent megteszek majd, hogy minél előrébb kerüljek a rajtrácson.”

Az Ezüstnyilak tavalyi lehengerlő teljesítménye sokak szerint árt a sportágnak, mert túlságosan kiszámíthatóvá teszi a versenyeket. Azzal Ricciardo is egyetért, hogy jó, ha más is képes futamot nyerni, de úgy véli, a kialakult helyzet nem a Mercedes hibája.

Ricciardo meglepetésre tavaly háromszor is győzni tudott Forrás: AFP/Ben Stansall

„Tavaly megemeltem előttük a kalapomat, hogy ilyen erős csomagot hoztak össze, és most megint erősnek tűnnek. A sport szempontjából viszont szerintem fontos, hogy legalább néhány győzelemért többautós csata folyjon. Az nem lenne túl jó a közönségnek, ha a Mercedes megnyerne minden versenyt, mert az emberek szeretik a változatosságot. Ez természetes igény a részükről” – jelentette ki.

Néhány nappal ezelőtt Lewis Hamilton is reményét fejezte ki, hogy az idén nem csak Nico Rosberggel kell majd megküzdenie a győzelmekért, és Niki Lauda, a Mercedes csapat ügyvezetői jogkörrel nem rendelkező elnöke szintén úgy vélte, hogy az idei év nem lesz olyan sima számukra, mint a tavalyi volt.

„Nehéz ujjal mutogatni a Mercedesre és azt mondani, hogy ’srácok, le kell lassulnotok’, mert ez lenne a sport érdeke. Valójában a többiek feladata felzárkózni, és erre remélhetőleg képesek is leszünk. A többesszámmal magunkra, a Williamsre, a Ferrarira, és mindenki másra gondolok.”

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!