Vágólapra másolva!
Bár már az utóbbi időben már nem azzal a gyilkos lendülettel dolgozik a szorítóban, és minden meccse előtt egyre többen írják le, hogy ez lesz Saul Canelo Álvarez karrierjének a vége, a még mindig csak 33 éves bajnok ismét bizonyított, ezúttal veretlen honfitársával, Jaime Munguiával ismertette meg a vereség ízét.

Szombaton éjszaka immár negyedik alkalommal lépett kötelek közé nagyközépsúlyú vitathatatlan bajnokként Saul ’Canelo’ Álvarez (61-2-2), a WBA, WBC, WBO, IBF világbajnoki öveket is birtokló mexikói klasszist pedig honfitársa, a a meccsre veretlenül (43-0) érkező Jaime Munguia próbálta megállítani Las Vegasban, írja beszámolójában a Profiboksz.hu magyar szaklap.

Az izgalmasnak ígérkező csatát a címvédőnél hét centivel magasabb, 180 centis Munguia kezdte jobban, aki úgy tűnt, el is vihette az első 3 menetet. A 4. etapban aztán „megérkezett” Álvarez, aki egy pazar, fejre mért jobbfelütéssel padlóra küldte vetélytársát.

Az esetet követően Munguia összekapta magát, de érezhetően visszavett a lendületből. A szorítóban ennek ellenére 

egy vérbeli mexikói stílusú csata zajlott a nézők legnagyobb megelégedésére, azaz egyik bunyós sem spórolt a munícióval,

 és kemény ütésváltásokkal igyekeztek egymást lebontani.

A forgatókönyv a folytatásban relatíve egyszerű volt: Munguia első sorban az indított ütések mennyiségére helyezte a hangsúlyt, míg Canelo jól dolgozott az egyenesével, közben pedig a hangsúlyosabb találatokat is ő jegyezhette. A finisbe fordulva a kihívó újra rákapcsolt (vélhetően érezhette Munguia, hogy kellenének a záró menetek a meccs megnyeréséhez), Alvarez viszont higgadtan kontrázva kordában tudta tartani ellenfelét.

A remek ütközet zárását követően a pontozókra irányult a figyelem, ők pedig egyhangúan Álvarezt látták jobbnak (117-110, 116-111, 115-112), aki ezzel továbbra is őrzi nagyközépsúlyú trónját.

Kapcsolódó cikkek: