Vágólapra másolva!
Fernando Alonso szerint szomorú, hogy az istálló hátránya a nyári szünet óta folyamatosan nő a riválisokhoz képest, pedig mindent megpróbálnak. Felipe Massa úgy érzi, ő sem segíthet csapattársának.

Lassan már Fernando Alonso sem hiszi el, hogy a Ferrari összeszedi magát a szezon végére, és képes lesz felvenni a versenyt a Red Bull-lal. A maranellói gárda a 6-7. rajtpozíciót szerezte meg Szingapúrban, ahol egész hétvégén lőtávolságon kívül voltak az élmenőkhöz képest.

„Azt hiszem, reálisan kell néznünk a dolgokat, nem lehetünk elégedettek a teljesítményünkkel" – mutatott rá a spanyol. „Mi mindent beleadtunk, új alkatrészeket hoztunk erre a futamra, amelyek valamelyest működnek, de talán nem eléggé."

A kétszeres világbajnokot az aggasztja leginkább, hogy bár Maranellóban éjjel-nappal folyik a munka, egyszerűen nem tudnak közelebb kerülni a riválisaikhoz, akik szintén nem hagytak fel a fejlesztésekkel. „Szerintem mindenki ugyanazon cél érdekében dolgozik, de nagy a lemaradásunk. Ez szomorú."

A Ferrari Szingapúrban sem lépett előrébb Forrás: AFP

Alonso abban is kételkedik, hogy a Ferrari képes lesz kimászni a gödörből az év végéig. „Meglátjuk, hogy tudunk-e javulni a következő versenyeken, de nem hiszem, mivel júliusban körülbelül 8 tizedre voltunk az ellenfeleinktől, itt pedig már 1,1 másodperc a hátrányunk" – mutatott rá. "Ez nem úgy megy, hogy Koreában és Japánban majd varázsütésre a pole pozícióban találjuk magunkat."

Sokkal vidámabban zárta a napot a Ferraritól év végén távozó Felipe Massa, aki Monza után ismét megelőzte csapattársát az időmérőn. „(Tegnap) egyáltalán nem éreztem magam magabiztosan az autóban, így mára teljesen megváltozattuk a beállításokat. Még mindig nem lett tökéletes az időmérőre, de rendben volt, és a balansz is sokkal inkább olyan, amilyennek én szeretem" – mondta.

A Ferrari néhány napja figyelmeztette Massát, hogy továbbra is segítenie a vb-címre matematikailag még esélyes Alonsót, ő azonban ennek nem érzi szükségét.

"Őszintén, mit segíthetnék neki? Sebastian (Vettel) az élről indul, Fernandónak imádkoznia kell, hogy valami elromoljon az autójában" – mutatott rá. „Nem hiszem, hogy nekem itt sok tennivalóm lenne, úgyhogy inkább megpróbálom a lehető legjobban teljesíteni a versenyt."

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!