Vágólapra másolva!
A brazil csak magával szeretne foglalkozni, de a Ferrari még számít az együttműködésére. Az istálló a Szingapúri Nagydíj után dönt arról, hogy folytatják-e teljes gőzzel a 2013-as autó fejlesztését.

Noha Felipe Massa már csak hét futamot fog teljesíteni a Ferrarinál, a csapat elnöke, Luca di Montezemolo figyelmeztette a brazilt, hogy továbbra is a csapat érdekeit szem előtt tartva kell versenyeznie. Massa ugyanis a napokban kijelentette, hogy a hátralévő nagydíjakon nem fogja támogatni csapattársát, Fernando Alonsót – aki jelenleg a második helyen áll a bajnokságban -, hanem csak a saját eredményeivel törődve, agresszíven fog vezetni.

„Ez azt jelenti, hogy nem fog segíteni Fernandónak?” – reagált Montezemolo Massa kijelentésére. „Ugyan már! Egyértelmű, hogy továbbra is meg fogja tenni. Segíteni fog nekünk abban, hogy elhódítsuk a konstruktőri bajnoki címet, és Fernando is megszerezze az egyéni trófeát.”

A kisebb nézeteltérés ellenére Montezemolo nem győzte dicsérni a Ferrarinál nyolcadik idényét töltő brazilt. „Kivételes srácról van szó, csodálatos a személyisége. A csapat a szezon utolsó méteréig támogatni fogja Alonsót, de közben abban is biztos vagyok, hogy Massa nagyszerű formában fogja befejezni ezt az idényt” – nyilatkozta a La Gazzetta dello Sportnak, de hozzátette, az idei évben „egyértelművé” vált, hogy meg kell válniuk Massától.

A Ferrari reálisan értékeli a bajnoki esélyeit Forrás: Ferrari

„Neki is eredményekre van szüksége, és nekünk is. Néha sikerült jó helyezéseket elérnie, de túl következetlenül teljesített – hiába voltak remek futamai, nem tudott rendszeresen magas szinten versenyezni. 2012-ben az ő pontjai hiányoztak ahhoz, hogy megnyerjük a konstruktőri bajnokságot” – magyarázta. Az elnök szerint egyébként Massának is jót fog tenni a csapatváltás.

Bár Alonsót csak Sebastian Vettel előzi meg a tabellán, lassan a Ferrari is kezd lemondani arról, hogy idén megnyerhetik a bajnokságot. A spanyol hátránya 53 pont, és az elmúlt futamokon a Red Bull egyértelműen a Ferrari fölé nőtt. A csapatfőnök Stefano Domenicali ezért elismerte, ha a hétvégi Szingapúri Nagydíjon sem sikerül legyőzniük Vettelt, akkor a 2014-es autó fejlesztésére helyezik át a hangsúlyt.

„Reálisan kell néznünk az esélyeinket – meg kell vizsgálnunk, mennyit javulhatunk a következő futamokon” – idézi Domenicalit a Totalrace. „Ha továbbra is ilyen nagy lesz a hátrányunk, nem lenne értelme abban reménykedni, hogy egy tizednyi javulással visszakapaszkodhatunk.”

„A Szingapúri Nagydíj után fogunk dönteni, de persze az idei autónkon is tovább dolgozunk majd, hiszen a bajnokságban legalább a második helyet szeretnénk elérni” – tette hozzá.

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!