hirdetés
hirdetés
hirdetés
Forrás: AFP
Vettel nem érti Hamilton vakmerő előzését

Szándékosan nem harcolt a brittel, aki ellen esélye sem volt. Kételkedett a Red Bull stratégiájában.

Forrás: AFP/Mohd Rasfan
Magnussent égési sérülésekkel kezelték

Az ülése valamitől felforrósodott a Szingapúri Nagydíjon, utólag orvosi ellátásra szorult. Kvjat dehidratálódott.

Forrás: AFP
Egy tönkrement kábelköteg okozta Rosberg vesztét

Idei második kiesése után a német felszólította a csapatát, hogy még keményebben dolgozzanak az autó megbízhatóságán.

2014. szeptember 21. vasárnap

21:05Massa: Úgy vezettem, mint egy nagymama

A Williams brazil versenyzője az értékes 5. helyre váltotta a csapat rizikós taktikáját, de ehhez hímes tojásként kellett bánni a gumikkal. Bottasnak ugyanez nem jött össze: a Szingapúri Nagydíj utolsó körében elfékezte magát, és kiesett a pontszerzők közül.

13:33Hamilton a győzelmével átvette a világbajnoki vezetést

Az utolsó pillanatig akcióval teli Szingapúri Nagydíjról Rosberg egy kábelköteg hibája miatt kiesett, de Hamiltonnak az elmaradhatatlan Safety Car miatt így is nagyot kellett vágtáznia idei hetedik sikeréért. Mögötte a rizikós stratégia ellenére Vettel és Ricciardo ért célba, Bottas az utolsó percben zuhant ki a pontszerzők közül az idény leghosszabb versenyén.

2014. szeptember 20. szombat

18:16Hamilton 33,5 centit vert Rosbergre

Öt kilométer után ennyi volt az előnye a célvonalon, és elismerte: nem számított rá, hogy a Mercedest így meg fogják szorongatni a Szingapúri Nagydíj időmérő edzésén. Az utolsó körét már az elején elrontotta, ezért a pole-ról majdnem lemondott.

14:40Megszorongatták a Mercedest a szingapúri időmérőn

Hamilton végül behúzta a pole-t, de mindössze 7 ezredmásodpercet vert Rosbergre, és kevesebb mint 2 tizedet Ricciardóra. A Ferrari jól kezdett, de a döntőre elfáradt, sőt Räikkönennek egy hajtáshiba miatt meg is kellett állnia, míg Massa hiába vezetett percekkel az izgalmas időmérő vége előtt.

11:39Alonso az időmérő előtt is gyorsabb volt a halvány Mercedeseknél

A Szingapúri Nagydíj szombat koraesti szabadedzésén ismét a Ferrari ásza végzett az élen. Bár Rosberget Ricciardo, Hamiltont pedig Vergne és Vettel is megelőzte, a Mercedes főnöke, Toto Wolff magabiztosan azt állította, a csapatnál minden rendben van.

0:05Készül a káosz a Szingapúri Nagydíjon - esélylatolgatás

A távol-keleti városállamban is a Mercedes maradt az etalon, de a kiszámíthatatlan időjárás, a kétféle gumi közötti szélsőségesen nagy különbség, a várhatóan három bokszkiállás és a Safety Car szinte biztos felbukkanása teljesen összekeverheti a paklit. A Ferrari erősebbnek, a Williams gyengébbnek tűnik a megszokottnál.

2014. szeptember 19. péntek

15:14Hamilton nyert, Maldonado a falnak csapta a Lotust

A Szingapúri Nagydíj péntek esti szabadedzésén a Mercedes diktálta a tempót, bár Rosberg nem tudta befejezni a leggyorsabb körét Maldonado újabb balesete miatt. Alonso ismét gyors volt a Ferrarival, Vettel viszont csak az edzés végén, pár percre tudott a pályára hajtani.

12:55Enyhítettek a rádiózási tilalmon

Az FIA a versenyzők és csapatok nyomására úgy döntött, 2015-re halasztja a tervezett rádiózási szigorítás jelentős részét. Vezetéstechnikai tanácsokat azonban már a hétvégi Szingapúri Nagydíjtól sem szabad adni.

11:39Alonso megelőzte a Mercedeseket Szingapúrban

A Ferrari versenyzője nyerte a pénteki első szabadedzést, több mint egy tizedmásodpercet verve Hamiltonra, aki csak századokkal előzte meg Rosberget. Vettel az új kasztnival a 4. helyen végzett, de az utolsó pillanatban elromlott a motorja.

A világbajnokság állása
Egyéni bajnokság állása
Versenynaptár
  Ajánlat
  Ajánlat
  Olvasnivaló
  Ajánlat
  Ajánlat
  Ajánlat
  hirdetés
  hirdetés
  hirdetés