Vágólapra másolva!
Sajtóhírek szerint eldőlt, hogy ki lesz a 2026-ban érkező Audi egyik Forma -1-es versenyzője. Több forrás szerint is Nico Hülkenbergről van szó, a kiszemelt pilóta esetében már csak az aláírás hiányzik.

A német Sport1.de, a német Sky és a RacingNews365 is úgy tudja, hogy az Audi ajánlatot tett Hülkenbergnek, a Haas versenyzője pedig minden bizonnyal aláírja majd a szerződést, melynek értelmében már jövőre csapatot vált, és a Sauberhez kerül - írja a Motorsport.

Nico Hülkenberg, F1
Nico Hülkenberg lehet az Audi egyik pilótája
Fotó: WILLIAM WEST / AFP

Erről persze hivatalos megerősítés még nem érkezett, hiszen egyelőre mindenki igyekszik titokban tartani a háttérben zajló eseményeket, de a Sport1 szerint május végéig megérkezhet a bejelentés. Egyes hírek szerint Hülkenberg egyébként már idénre át szeretett volna igazolni a Sauberhez, de a Haas ezt nem tette számára lehetővé.

Hároméves megállapodást kínálnak Hülkenbergnek 

Ha pedig valóban hinni lehet a híreknek, akkor az Audi tényleg komolyan gondolja Hülkenberg szerződtetését, ugyanis 

hároméves megállapodást kínálnak a német versenyzőnek, aki idén eddig remekül teljesít, hiszen az első öt futamból háromszor is pontot tudott szerezni.

Hülkenberg honfitársa, Nico Rosberg is úgy véli, hogy az említett páros jól illene egymáshoz: „Nicónak rengeteg tapasztalata van, 

gyors és elérhető a piacon. A többi topcsapat nem értékeli olyan nagyra a Haasnál nyújtott teljesítményét, így nem is fogják őt szerződtetni, ezért az Audinak meg kell ragadni az alkalmat. Ez mindkét fél számára ideális lenne.”

Ami pedig a másik versenyző kilétét illeti, az már régóta nem meglepetés, hogy az Audi Carlos Sainzot szeretné, de a spanyol állítólag még hezitál, ezért május közepéig kapott időt arra, hogy meghozza döntését. A karikások eközben viszont más forgatókönyvekre is készülnek, és az Alpine versenyzőivel is hajlandóak beszélni.

Hogy Sainz miként dönt, az tehát még a jövő zenéje, de Hülkenberg személyében úgy tűnik, az Audinak már van egy fontos építőköve a 2026-ban beinduló F1-es szerepléséhez, már amennyiben hihetünk a különböző forrásoknak.

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.