Vágólapra másolva!
Az Ausztrál Nagydíj szombati szabadedzésén a Ferrari gyorsabb volt a péntekinél, míg a Mercedes kicsit lelassult. A két élcsapaton kívül kevesen tettek meg időmérő-szimulációt, mert Lance Stroll balesete miatt megszakították, és nem indították újra a tréninget.
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül
33 bejegyzés

A pénteken még a balansszal küszködő Ferrari javára fordult a kocka az idénynyitó Ausztrál Nagydíj szombati szabadedzésén, amelyet Sebastian Vettel csaknem fél másodperces előnnyel nyert meg a Mercedes párosa előtt.

A két élcsapatnak még épp volt ideje lebonyolítani az időmérő-szimulációját az ultralágy gumikon, mielőtt az edzést megszakították Lance Stroll balesete miatt.

Vettel 2 tizedet vert saját, 2011-es körrekordjára Forrás: Picture-Alliance/AFP/Hoch Zwei

A Ferrari és a Mercedes versenyzői azonos hosszúságú, 4 körös etapot tettek meg, de Vettel volt a leggyorsabb: 1:23.380-as ideje új körrekordnak számít az Albert Parkban.

Csak a pálya első szektorában kapott ki Hamiltontól, aki ezúttal 11 ezredmásodperccel lassabb volt csapattársánál, Valtteri Bottasnál, bár egyikük köre sem sikerült tökéletesen.

Hamilton saját pénteki eredményétől is elmaradt, és az időket még azért sem érdemes túl komolyan venni, mert a kvalifikáción az éllovasok minden bizonnyal jócskán be fognak menni 1:23 alá. A 4. helyen Kimi Räikkönen végzett, ő azonban kissé hátrányos helyzetbe került, mert az első szett ultralágy gumijával, még az edzés elején bal hátsó defektet kapott, ezért ki is sodródott az egyik szervizútra, és vesztett némi időt.

A Red Bull ismét nem mutatott sokat: Daniel Ricciardo bevetette ugyan az ultralágy gumikat, de még az edzés korábbi szakaszában, és 1,7 másodperccel elmaradt Vetteltől. Még Nico Hülkenberg is beférkőzött elé a Renault-val, mielőtt előkerültek a piros zászlók.

Stroll pár perccel a tréning vége előtt, a 11-es kanyarban csapódott a falnak, amikor a Williams fara kissé kitört a kigyorsítás közben.

A kár nem tűnt vészesnek, de kiderült, hogy a sebességváltót és az autó hátsó részét ki kell cserélni, így a kanadai újoncra rögtön vár egy 5 rajthelyes büntetés, és a csapat szerelőinek lesz dolguk bőven az időmérő előtt. A Williamsnek számára a balesettől függetlenül sem alakult simán az edzés, Felipe Massa ugyanis egyszer a beeső fékpedál miatt tért vissza a bokszba.

A tabella alján a Ferrari tesztpilótája, Antonio Giovinazzi végzett, akiről csak ma reggel derült ki, hogy be kell ugrania a Sauberhez Pascal Wehrlein helyére. A német versenyző a pénteki szabadedzések után úgy ítélte, hogy a Bajnokok Tornáján megsérült nyaka mégsem bírná végig a versenytávot, ezért kiszállt. Giovinazzinak az Ausztrál Nagydíj lesz az első F1-es futama.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!