Vágólapra másolva!
Szerinte erre semmi esély nincs, mert Vettelnek nem lesz újabb gyenge hétvégéje. Éppen ezért inkább arra koncentrál, hogy megnyerje az USA Nagydíjat.

Lewis Hamilton matematikailag már a hétvégi USA Nagydíjon bezsebelheti negyedik vb-címét, ha Sebastian Vettelnél legalább 16, saját mercedeses csapattársánál, Valtteri Bottasnál pedig 3 ponttal többet szerez. Utóbbira reális esélye van, a Ferrari versenyzője viszont csak akkor eshetne ki végleg a küzdelemből, ha az 5. helynél hátrébb érne célba. Hamilton ezt valószínűtlennek tartja.

Az Austin után kialakuló pontkülönbség Hamiltom és Vettel között a versenyen elért helyezésüktől függően. A kék hátterű rubrikák azok, amelyekben Hamilton már behozhatatlan előnyre tesz szert Vettellel szemben Forrás: Farkas Péter - GPhírek

„Igazából butaság még beszélni is arról, hogy már itt megnyerhetem a világbajnokságot – mondta Austinban.

Egyszerűen akadt pár technikai problémája, de az autójuk semmivel nem kevésbé ütőképes, mint eddig. Ezen, és úgy általában az utolsó négy hétvégéjén is komolyan számolni kell velük."

„Ezért semmi nem változik, ugyanúgy fenn kell tartanom rajtuk a nyomást. Nincs okom rá, hogy hátradőljek, keményen kell pörögnöm tovább. Ha a négy verseny közül bármelyiken megnyerem a vb-t, az éppen elég. Az sem érdekel, ha csak az utolsón jön össze. Számomra most az a legfontosabb, hogy megnyerjem ezt a futamot – különösen annak fényében, ami ebben az országban zajlik."

Egy korábbi F1-es versenyző, Timo Glock például úgy véli, a nyomás a Ferrarit ért csapások révén paradox módon Hamiltonra helyeződött át,

mivel Vettelnek többé semmi vesztenivalója nincs, az esélytelenek nyugalmával harcolhat.

A Mercedes sztárja – aki ellátogatott a NASA-hoz az austini hétvége előtt, és tréfásan megjegyezte, hogy szívesen lenne űrhajós – az előző öt nagydíjból négyet megnyert, ehhez azonban háromszor szüksége volt a Ferrari balszerencséjére is. Azt mondta, mostanában jobban hozzá tudták igazítani a Mercedes balanszát.

„Ami a vezetést illeti, szintén sok pozitívum történt az életemben, és a következő tizennyolc hónaptól is érdekes dolgokat várok – tette hozzá. – Ez izgalmas és felemelő, úgyhogy feldobva érkezek a versenyekre, ami segít a helyes kerékvágásban maradni. Toto (Wolff) és a Mercedes teljes mellszélességgel támogatja mindazt, ami foglalkoztat. Ennek is köszönhetem, hogy ilyen állapotban vagyok, és ezt nagyra értékelem."

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!