Vágólapra másolva!
A háromszoros világbajnok azt mondja, új csapattársának beilleszkedése a Mercedeshez simán zajlik, és elégedett a visszajelzéseivel is.

Jól kezdődött a Mercedes számára a felkészülés a 2017-es Forma-1-es szezonra: az első három napon elkerülték őket a komolyabb meghibásodások, csak a negyediken hátráltatta őket pár hiba, és az autójuk az eddigi eredmények alapján idén is a legerősebbek közé tartozhat.

A csapatnak azonban az új autó mellett a friss igazolásra, Valtteri Bottasra is külön figyelnie kell, akivel Nico Rosberget pótolták a váratlan visszavonulása után. Lewis Hamilton úgy érzi, a Williamstől érkezett csapattársa kezdi megszokni a környezetet.

- nyilatkozta a harmadik, szerdai barcelonai tesztnapot követően.

Bottas és elődje, Nico Rosberg a barcelonai teszten Forrás: Daimler AG/Daimler AG/Steve Etherington

A csapata teljesítményét Hamilton nem boncolgatta mélyebben, mert egyelőre nem a nyers tempóra összpontosítanak. "A tesztelés első hetében nem az erős köridőket hajszoljuk - mondta. - Amikor kigördülünk a pályára egy új autóval, még nem áll rendelkezésünkre az összes olyan elem, amivel variálhatnánk, és elvégezhessünk mindent, amit akarunk. Ehhez több nap kell."

"A legfontosabb, hogy teljesítettem az első versenyszimulációmat, fennakadások nélkül. Minden jól haladt, ennek örülök. Az autó simán megy, de jelenleg még csak ott tartunk, hogy kipipáljuk a beállítások egyes elemeinek ellenőrzését."

"Jövő héten jobb lehetőségünk fog nyílni az autó finomhangolására, egyelőre csak a futásteljesítményre koncentrálunk."

A Mercedes az első négy tesztnapon számításaink szerint 2598 kilométert tett meg, több mint 400-zal többet, mint a rangsorban utánuk következő Ferrari. Csütörtök délelőtt Hamilton viszont elektronikai hibára hivatkozva egyetlen kört sem tett meg a fellocsolt pályán, délután pedig Bottasnak kellett korán befejeznie a munkát a telemetrián észlelt rendellenes adatok miatt.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!