Társoldalunk:

Brutális McLaren hátrány-ellenére Rosberg dobogót vár Alonsótól

2017.02.14. 14:27

A tavalyi világbajnok szerint a Mercedes az F1 élén marad, de jelentős előrelépésre számít a McLarentől, bár abban nem biztos, hogy ez mire is lesz elég.

A szezonkezdet közeledtével egyre fokozódik a várakozás az F1 idei erőviszonyaival kapcsolatban. Meglepetésre, a tavalyi világbajnok, Nico Rosberg nem tér vissza, hogy megvédje a címét, azonban csak az előző szezon után jelentette be visszavonulását, így valamennyi rálátása lehet az idei fejlesztésekre. A Diario AS-nek azt mondta, további Mercedes-sikerekre számít.

„Nem hiszem, hogy változás lesz – jelentette ki. – A csapat nagyszerű, és olajozottan működik” – tette hozzá Rosberg, aki 2010 és 2016 vége között vezette az Ezüstnyilat először Michael Schumacher majd Lewis Hamilton oldalán. 2012-ben ő szerezte a csapat első újkori győzelmét, tavaly pedig a világbajnoki címet is elhódította.

Rosberg támadta Alonsót a tavalyi Kanadai NagydíjonForrás: AFP/2016 Getty Images/Dan Istitene

Miközben a Mercedes felemelkedett, a McLaren visszacsúszott először a rajtrács végére, majd a középmezőnybe, de Rosberg szerint ennek az időszaknak hamarosan vége szakad, és Fernando Alonso ismét sikeresebb időszak elé néz.

Fernando az idén a dobogón lesz, de legalábbis nagyon közel kerül hozzá – vélte Rosberg. – Nagyon jó esélyei vannak, de ki kell várnunk, hogy mi lesz, mert más pilótáknak és csapatoknak is kijöhet a lépés. Ugyanakkor arra számítok, hogy a McLaren jelentősen javít majd a teljesítményén. Nem hiszem, hogy dominálni fognak, de most lehetőséget kapnak, és ki fogják használni.”

Rosberg már csak kívülről figyeli az F1 világátForrás: AFP/Andrej Isakovic

Alonso új főnöke, Zak Brown nemrég azt nyilatkozta, hogy az idén nem várhatók győzelmek a McLarentől, a kétszeres világbajnok viszont úgy vélte, bármi megtörténhet, de az Instagramon inkább türelemre intette a szurkolóit a szezon előtti elvárásaikkal kapcsolatban.

Tavaly 1-1,5 másodperccel lassabbak voltunk a Mercedesnél, ez brutális különbség, és óvatosnak kell lennünk. Végül úgyis kiderülnek az eredmények, túl korai jóslásokba bocsátkozni. A Mercedes minden bizonnyal győztes pályán marad, hiszen ők nyerték meg az előző három világbajnokságot. A Red Bull is jól fog alkalmazkodni az új szabályokhoz, majd meglátjuk, hogy a többieknek ez hogyan sikerül. Az F1 mindig rejtélyes, de az idei szezon különösen is az.”

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!