Verstappen exmérnöke a Sauberhez igazolt

Forma-1, Xevi Pujolar, Scuderia Toro Rosso
MONTMELO, SPAIN - MARCH 03: Max Verstappen's Race Engineer Xevi Pujolar of Scuderia Toro Rosso and Spain during day three of F1 winter testing at Circuit de Catalunya on March 3, 2016 in Montmelo, Spain. (Photo by Peter Fox/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool // P-20160303-00126 // Usage for editorial use only // Please go to www.redbullcontentpool.com for further information. //
Vágólapra másolva!
A svájci istálló a tulajdonosváltás után megkezdte vérszegény technikai stábjának bővítését és az év elején elvesztett szakemberek pótlását. Első fogásuk Xevi Pujolar, aki vezető versenymérnök lesz.

A Spanyol Nagydíj előtt nemcsak Max Verstappen, hanem rutinos mérnöke, Xevi Pujolar is távozott a Toro Rossótól, azonban meglepetésre pályafutásuk nem közösen, a Red Bullnál folytatódott. Pujolar parkolópályára került, de a Sauber színeiben hamarosan visszatér az F1 mezőnyébe.

A 43 esztendős barcelonai szakember korábban a Jaguar, a HRT, a Williams és a Red Bull gárdájánál is dolgozott, májusi távozásáig pedig a Toro Rossót erősítette. A Sauber szerint Pujolar már náluk áll alkalmazásban, és a Szingapúri Nagydíjon tér vissza a pályára.

Xevi Pujolar a Toro Rossótól érkezik Forrás: Getty Images / Red Bull Content Pool/Peter Fox

Pujolar a vezető versenymérnöki feladatokat veszi át a pozíciót ideiglenesen betöltő Paul Russelltől, aki ezentúl a pályán és a gyárban folyó mérnöki munka összehangolásával foglalkozik majd.

Ez a Sauber első komolyabb megállapodása, amióta a csapat új tulajdonosokhoz került. A Longbow Investment azután vásárolta meg Peter Sauber és Monisha Kaltenborn részvényeit, hogy a svájciak anyagilag mélypontra kerültek, folyamatosan csúsztak a fizetésekkel, és több szakemberüket is elvesztették az év elején.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!