Vágólapra másolva!
Szerinte Monacóhoz még a Pirelli legújabb fejlesztésű abroncsai sem elég puhák, azt mondja, nehéz munkára fogni őket.

Monacóban mutatkozik be éles körülmények közt a Pirelli 2016-os újítása, az ultralágy gumi, amely még az eddigi legpuhább keveréknél, a szuperlágynál is jobb tapadást biztosít. Lewis Hamilton ugyanakkor megemlítette az első edzésnapot követően, hogy szerinte lehetne még puhább keveréket is gyártani a hercegség pályájához.

"Habár a legújabb keverékű gumik egyértelműen puhábbak a többinél, ide még így is túl kemények."

- mondta.

Hamilton még puhább gumikat is el tudna képzelni. Kattintson a képre galériánk megtekintéséhez! Forrás: AFP/Jean Christophe Magnenet

A vb-címvédő a 2. legjobb időt érte el, a rangsorban Daniel Ricciardo előzte meg a Red Bull-lal. "Viszonylag jó napot zártunk. Nem ért minket igazi meglepetés, kivéve talán azt, hogy picit megváltoztatták a pályát a 15-ös kanyarnál, így gyorsabb lett" - értékelt. "Összességében jól kezdtünk, a két gyakorláson elvégeztünk mindent, amit kellett. A tempónk jónak tűnik, ez remélhetőleg így marad a hétvége további részében is."

Csapattársát, Nico Rosberget 3 tizedmásodperccel előzte meg, aki szintén elégedett volt a Mercedes pályán nyújtott teljesítményével. "Zavarosak voltak az edzések a sok virtuális Safety Car miatt, ugyanakkor sikerült sokat tanulnom a hosszú etapokon, ami kedvező" - mondta a 3. legjobb idővel záró pilóta.

A délelőtti edzés végén azonban a frászt hozhatta rá egy meglazult csatornafedő, amely megrongálta Mercedesét, illetve Jenson Button McLarenjét.

A nehéz fémlap szerencsére nem okozott komolyabb károkat,

de Paddy Lowe szerint ez csupán a véletlennek köszönhető. "Hálásak lehetünk, hogy csupán defektet kapott az autó, és nem sérült meg jobban" - nyilatkozta a Mercedes mérnöke.

Hamilton autóját pedig délután az óvatlan szerelők törték meg kissé a garázsban egy emelővel.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!