Vágólapra másolva!
Bizarr incidens történt a bokszban: az emelő megütötte és betörte a címvédő autójának elejét. Ragasztószalaggal javították meg.

Szokatlan körülmények között tört be Lewis Hamilton Mercedesének orrkúpja a Monacói Nagydíj csütörtök délutáni szabadedzésének végén: az első szárny alá rosszul betolt emelő kipattant a helyéről, és lendületből rácsapódott az autó elejére, pont úgy, mint egy egérfogó. Mégpedig akkora erővel, hogy a karbon héj is megrepedt. A csapat szerelői átmenetileg jobb híján ragasztószalaggal fedték el a rést, amely szerkezeti szempontból valószínűleg nem jelentett semmilyen veszélyt, aerodinamikailag viszont nem lehetett előnyös.

Hamilton szombatra nyilván új orrkúpot kap majd, és az incidens miatt nem szenvedett semmilyen hátrányt. Daniel Ricciardo mögött, a 2. helyen fejezte be az edzést, a legjobb idejét még ép autóval érte el.

A Mercedes egyébként az idén kicserélte egymással a két versenyzője autóján dolgozó szerelők egy részét, de egy ilyen hiba nagyon ritkának számít, és aligha van köze az átszervezéshez.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!