Vágólapra másolva!
"Értékelem a humorodat" - válaszolta a versenymérnökének Szocsiban. Button ezúttal sem tudta maga mögött tartani az ellenfeleket, de úgy érezte, ha az autó teljesítményén nem is, a beállításokon sokat tudtak javítani az oroszországi hétvége során.

Mindkét McLaren az első tíz között ért célba az Orosz Nagydíjon, de végül csak Jenson Button tarthatta meg a kemény munkával megszerzett pontokat, mivel pályaelhagyásért utólag öt másodperces büntetéssel sújtották Fernando Alonsót, akit így csupán a 11. helyen rangsoroltak. A Japánban a rádióban türelmetlenül kiabáló spanyol pilóta még a büntetés előtt úgy vélte, F1-es pályafutásának 250. futama „nagyon pozitív” módon zajlott.

„Ez az első alkalom, hogy mindkét autónk pontszerző helyeken ért célba, szóval ez szép eredmény egy olyan helyen, ahol nem számítottunk versenyképes teljesítményre” – mondta Alonso, bár ez a Hungaroringen korábban már sikerült nekik. „Jó irányba tartunk, lépkedünk előre. Remélhetőleg az USA-ban még jobban fogunk szerepelni. Az autó jól ment a futamon, és úgy tűnt, a gumikkal is kíméletesebben bánik a többieknél. Elégedett vagyok a hétvégével” – nyilatkozta még a büntetés előtt.

Button és Alonso egymás mögött ért célba, de pontot csak a brit kapott - kattintásra galéria nyílik Forrás: Honda

Maliciózus rádióüzenetből ezúttal is jutott Alonso mérnökének, aki a 34. kör tájékán azt közölte vele, hogy Felipe Massával is versenyben lehetnek a leintésig, de ő erre csak annyit felelt: „Értékelem a humorodat!” Csapattársa, Jenson Button is úgy élte meg, hogy „béna kacsaként” közlekedik a pályán, és azért sikerült elérniük a pontszerzést jelentő „lehető legjobb” eredményt, mert „ma mindent jól csináltunk.”

„Nem igazán tudtam senkit magam mögött tartani, az energia-leadás az egyenesek végén már kihagyott, így a többiek könnyedén megelőzhettek” – mondta Button, akit Pastor Maldonado kétszer is szó szerint faképnél hagyott a féktávok előtt. „Még a 13-as kanyarban is próbáltak megelőzni, ami elég rémisztő hely erre, főleg, ha nem használható a DRS, és nem lehet megítélni a közeledő autók tempóját” – magyarázta a brit, aki úgy érezte, „csak Fernandóval versenyezhettem.”

Alonso 250. F1-es nagydíját ünnepelte - kattintson a galériáért! Forrás: LAT Photographic/Steven Tee

Button szerint a McLaren nem ért el jelentős fejlődést az autó teljesítménye terén, de a beállítások szempontjából nagyot léptek előre az oroszországi hétvégén. Eric Boullier csapatfőnök hozzátette, „ritka, ha egyáltalán előfordul, hogy két világbajnoknak annyit kell harcolnia, és annyira megérdemli a pontokat, mint Jenson és Fernando. Szocsiban ma mindketten kihajtották a maximumot az MP4-30-akból” – mondta a francia, aki örült az eredménynek, még ha Alonso pontjait el is vesztették.

„Szeretnénk elismerni a Hondánál dolgozó barátaink munkáját is, hiszen az erőforrásuk ismét megbízhatóan működött” – emlékeztetett sokat bírált partnerükre. „Rengeteg teendőnk van, de az nagyszerű hír, hogy sikeresen végezzük a munkánkat.”

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!