Vágólapra másolva!
Sebastian Vettel bízik abban, hogy a Ferrari többé nem szembesül problémákkal a bokszkiállások során, miután az Ausztriában gondot okozó kerékanyákat új változatokra cserélték. Silverstone-ban a Mercedest is támadni szeretné.

Átalakította a Ferrari a kerékanyákat, amelyek közül az egyik problémát okozott Sebastian Vettel bokszkiállása során az Osztrák Nagydíjon, így Silverstone-ban már új változat kerül fel az autókra. Vettel reményét fejezte ki, hogy ezzel már nem vesztenek több időt. „A srácok rengeteget gyakorolnak, hogy kiderüljön, minden rendben van-e. Remélem, nem lesz több gondunk, mert ezen múlt a dobogós helyünk Ausztriában, így a helyzet nem volt ideális” – mondta Vettel.

A Ferrari csapatfőnöke, Maurizio Arrivabene már a futam után felszólította csapatát, hogy találjanak megoldást a „hülye alkatrész” hibájára. Ő is egyértelműen úgy vélte, hogy Vettel a bokszkiállás miatt veszítette el a dobogós helyét, hiszen hiába volt gyorsabb Felipe Massánál a futam utolsó szakaszában, komoly támadást nem tudott indítani a korábbi Ferrari-pilóta ellen, így kénytelen volt a 4. hellyel beérni.

Vettel a kelleténél több időt töltött a bokszban, a jobb hátsónál volt gond Forrás: AFP/Valdrin Xhemaj

Vettel kihagyta a Red Bull Ringen megrendezett tesztet, amit utólag „nehéznek” minősített az időjárási körülmények miatt. Elismerte, a Ferrari több kilométert akart megtenni, de különösen a keddi nap során kénytelenek voltak lemondani a hosszabb etapokról a heves esőzés miatt. „Van, amit még elemzünk, de elégedettek vagyunk azzal, amit kihoztunk a tesztből, és ennek az eredményét remélhetőleg a hétvégén láthatjuk is” – tette hozzá.

A négyszeres világbajnok reményét fejezte ki, hogy akár a Mercedesekkel is felveheti a versenyt, de az első szabadedzésen egyelőre messze elmaradt az Ezüstnyilaktól. „Nyilvánvalóan nagyon gyorsak, versenyképesek, és két lábbal a földön kell járnunk, mert a lemaradásunk még mindig megvan, úgyhogy alapvetően csak egy tiszta hétvégére törekszünk” – foglalta össze a német pilóta, aki a múlt héten a Hungaroringre is ellátogatott.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!