Vágólapra másolva!
A világbajnoki címvédő elismerte, hogy nem szeretné, ha csapattársa is győzelemre vezethetné a Mercedest. Hamiltont közben honfitársa, a korábbi versenyző Derek Warwick bírálja, amiért az ausztriai vereség után tesztelés helyett hazament.

Pályafutása „legintenzívebb” csatájának nevezte Lewis Hamilton a tavaly Nico Rosberggel folytatott párharcát a világbajnoki címért. A brit pilóta a Graham Norton Show vendégeként kerek-perec kijelentette, bár a Mercedes színeiben versenyez, nem szeretné, ha az istálló számára a csapattársa hozná el a dicsőséget.

„Ez nehéz kérdés” – lamentált. „Egy csapatot alkotunk, és mindkét pilóta dolga az, hogy pontokat szerezzen a bajnokságban. Ugyanakkor egyéniben mindketten nyerni akarunk, vagyis le akarjuk győzni egymást. Azt kellene mondanom, hogy ha nem én nyerek, akkor a csapattársamat akarom győztesként látni, de valójában nem igazán ez a helyzet.”

Hamilton (jobbra) nem akarja látni, hogy Rosberg nyer, mégis hazament tesztelés helyett Forrás: AFP/Samuel Kubani

Hamilton némi feltűnést keltett a múlt héten, amikor nem ő, hanem Rosberg tesztelt a Mercedesnél, amit a német tréfásan szóvá is tett. Mivel a barcelonai futam után is ő állt szolgálatba, sokan magától értetődőnek vették, hogy most Hamilton lesz a soros, ő azonban lemondta a részvételét, és inkább Pharrell Williamsszel töltötte az időt Monacóban. Érdekesség, hogy a legutóbbi teszt előtt Rosberg simán nyert a Spanyol Nagydíjon, és Ausztriában is gyorsabbnak bizonyult Hamiltonnál.

„Az egész hétvégén gyenge a tempója, és rosszul is rajtolt, úgyhogy a helyében én mindenképpen gondoskodni akartam volna róla, hogy a kuplung a Brit Nagydíjon biztosan jól működjön" – mondta Hamiltonról a Brit Autóversenyzők Klubját (BRDC) vezető Derek Warwick a Sky Sportsnak. „Bizarrnak találom, hogy nemet mondott a lehetőségre, és lelépett Monacóba, hogy ott lógjon valakivel. Versenyzőként az ember minden másodpercet az autóban akar tölteni, már csak azért is, hogy az ellenfelét távol tartsa tőle.”

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!