Vágólapra másolva!
Nico Rosberget meglepte, hogy csapattársa, Lewis Hamilton előbb akar majd pályára lépni a Monacói Nagydíj időmérő edzésén, de a tavaly történtek fényében nem csodálkozik rajta.

Tavaly nagy perpatvar alakult ki a Mercedes versenyzői között, miután Lewis Hamilton úgy érezte, Nico Rosberg szándékosan csúszott ki a Monacói Nagydíj időmérőjén, tönkretéve ezzel a körét, ami végül a futamgyőzelmébe is került.

„Az idén én döntök az időzítésről, ami kedvező” – jelentette ki a címvédő szerdán. „Biztos vagyok abban, hogy a tavalyi közjáték nem ismétlődik meg, így nincs rajtam nyomás” – árulta el a brit, aki azt is elmondta, hogy a szezon előtt pénzfeldobással döntötték el, a 2015-ös futamokon milyen sorrendben kezdik meg az edzéseket. Rosberg ennek ellenére „érdekesnek” minősítette csapattársa döntését, de elismerte, hogy „a tavaly történtek fényében megértem.”

Ilyen közel azért nem lesznek egymáshoz a monacói időmérőn Forrás: Daimler

Hamilton szerint előnyei és hátrányai is vannak annak, ha egy adott pilóta hamarabb teheti meg a körét a csapattársánál, kiemelte ugyanakkor, hogy Monacóban a sárga zászlók problémát okozhatnak, még akkor is, ha valaki előrébb jár a pályán legfőbb ellenfelénél. „Egyszerűen csak megpróbálok még jobb kört futni” – foglalta össze a brit.

Rosberg viszont rámutatott, hogy minden egyes körrel javul a pálya állapota, ezért neki nincs kifogása az ellen, hogy ő következzen később. „Másodikként menni általában jelent némi extra tapadást, mert nem rögtön a csapattársat követjük” – magyarázta az előző két Monacói Nagydíj győztese. „A legtöbbször így kell tenni, itt viszont számolni kell azzal, hogy közbejöhet valami.”

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!