Vágólapra másolva!
A német úgy véli, gyorsabb kört is futhatott volna délután, de szerinte Barcelonában is a Mercedes a legerősebb. Räikkönen úgy érezte, hogy a Ferrari csúszkált a „furcsa” körülmények között.

Noha Sebastian Vettel a Spanyol Nagydíj péntek délutáni szabadedzésén meg tudta előzni Nico Rosberget, egyáltalán nem biztos benne, hogy a Ferrari közelebb tudott kerülni a Mercedeshez a háromhetes szünet után. Vettel 4 tizedes lemaradással zárta Hamilton mögött a második edzést, s bár úgy érzi, nem hozott ki mindent az autójából, szerinte a riválisok is tudnak még gyorsulni.

„Délután körülbelül 4 tized volt a hátrányom, de ha az egész napot nézzük, szerintem kicsit nagyobb volt a lemaradásunk" – mondta Vettel, aki délelőtt még egy másodperccel volt lassabb a Mercedeseknél. „A hosszú etapos időket nem láttam, de úgy gondolom, megmaradt köztünk a különbség. Ez rossz hír számunkra."

A Mercedes versenyzői arra panaszkodtak, hogy a szokatlan körülmények miatt nem tudták rendesen beállítani az autójukat, de Vettel szerint Barcelonában ritkán tökéletes a pálya állapota. „Ma minden autó eléggé csúszkált. Nagyon alacsony volt a tapadás, de ez normális, évek óta ezt tapasztaljuk" – mondta. „A téli tesztekhez képest nyáron általában lassabb a pálya. A sok körözés persze segít, és úgy láttam, ma minden autó megpróbált minél több időt a pályán tölteni. Vasárnap már jobbak lesznek a körülmények, és állítólag a hőmérséklet is alacsonyabb lesz, ez talán segít a helyzeten."

Vettel nem hiszi, hogy sikerül utolérniük a Mercedest Forrás: Farkas Péter (Origo)

Vettel szerint pénteken az új alkatrészek teljesítményét sem lehetett rendesen megítélni. „Annyi azonban biztos, hogy semmi baj nincs velük: úgy működtek, ahogy arra számítottunk, tehát bízunk benne, hogy tudunk rájuk építeni" – magyarázta.

Räikkönen küszködött

A másik Ferrarival Kimi Räikkönen délután majdnem egy másodperces lemaradással végzett a 4. helyen, és nem is volt teljesen elégedett a napjával. „Elég furcsa nap volt. A helyezésünk és a köridők nem olyan rosszak, de az autóm kezelhetőségével nem voltam elégedett" – mondta. „Nem tudom, miért volt így, talán a szél vagy a körülmények miatt, de egész nap küszködtem."

„A fejlesztéseinkkel nem volt semmi probléma, de egyszerűen úgy éreztem, hogy valami nem stimmel, és sokat csúszkált az autóm" – tette hozzá. „Szerintem még sokat javulhatunk, ha este alaposan kielemezzük az adatokat."

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!