Vágólapra másolva!
Mindketten szokatlan körülményekre panaszkodtak a barcelonai hétvége első napján, ezért fogalmuk sincs, merre haladjanak a beállításokkal. Rosberg tudja, hogy az egykörös tempóján javítania kell.

A Mercedesek mindkét pénteki szabadedzésen megfutották a leggyorsabb köridőt Barcelonában, ennek ellenére egyikük sem elégedett a napjával. Elsősorban a szokatlan időjárási körülmények és a pálya állapota miatt panaszkodtak, hiszen így nehéz volt felmérniük, mennyit javult az autójuk a háromhetes szünet után.

Lewis Hamilton az első edzésen7 századdal kikapott csapattársától, a másodikat viszont kényelmes előnnyel megnyerte, több mint 4 tizedet vert Sebastian Vettel idejére. Az edzések végén viszont azt állította, nem érezte magát túl jól az autójában. „Az erős szél ma nagyon sokat számított, nem tudtam kiegyensúlyozott köröket futni" – mondta. „Nagyon hullámzó volt – néhány kanyarban érzékeltem a széllökéseket, máshol viszont teljes szélcsend volt. Az autóm néha alulkormányzott volt, néha pedig túlkormányzott."

A Mercedes pilótái a körülményekre panaszkodtak pénteken Forrás: AFP

Hamilton elmondta, a körülményeknek megfelelően néha „tökéletes" kört tudott futni, a következő próbálkozásánál viszont meg sem tudta közelíteni ezt a teljesítményt. „Így nagyon nehéz megtalálni a megfelelő beállításokat" – mondta. „A balansz is nagyon ingadozó volt, ezért nem igazán éreztem, hogy előreléptünk volna az edzések során. Folyamatosan változtak a körülmények, ezért a sötétben kellett tapogatóznom – fogalmunk sem volt, melyik irányt válasszuk a beállításoknál."

Rosberg egy körön javulna

Nico Rosberg délutáni edzése nem sikerült jól, több mint 7 tizeddel lassabb volt Hamiltonnál, és Vettel is megelőzte. „Az egykörös tempómon még dolgoznom kell, nem tudtam elég gyors lenni" – ismerte el a német, akinek szintén nem volt könnyű dolga a folyamatosan változó pályán.

„Mi mindenkinek nehezebb feladata volt, mert nagyon furcsa körülmények között vezettünk, és rossz volt a pálya állapota" – mondta. „Nem tudom, miért volt így, de remélem, az időmérőn kiszámíthatóbbak lesznek a körülmények. Ma nem sokat tudtunk meg a beállításokról."

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!