Vágólapra másolva!
Nem fukarkodott az elismeréssel Fernando Alonso a McLaren-Honda javulásával kapcsolatban. A spanyol pilóta továbbra is élvezi a kihívást, és örömét leli abban, hogy része lehet a wokingi istálló feltámasztásában. Eric Boullier szerint folyamatosan javul az együttműködésük a Hondával.

Továbbra sincs pontja a McLaren-Hondának a 2015-ös szezon során, de Fernando Alonso lelkesedése töretlen, és még mindig motiválja, hogy visszavezesse a legendás márkát a ’80-es évek végén, és a ’90-es évek elején látott sikerek mezejére. Alonso úgy véli, a csapatnál uralkodó hangulat „folyamatosan javul.”

„Mindannyian elkötelezettek vagyunk e projekt, és a (Honda) visszatérése mellett, az egész csapat összetart” – mondta Alonso az Autosportnak még Bahreinben. „Minden nap, amikor felkelek, nagyon izgalmas kihívás vár rám, hogy a mélyből közösen a csúcsra emeljük ezt az istállót, a McLaren és a Honda kettősét, a történelmi örökséget” – sorolta a spanyol.

Alonso nem csügged a McLarennél Forrás: McLaren

„Ez rengeteg érzést felébreszt az emberben, és nagyon lelkessé tesz a feladattal kapcsolatban. Az első három futamon fantasztikus, amit elértünk, és élvezem a folyamatot” – jelentette ki, de később hozzátette, hogy a következő, Spanyol Nagydíjon a McLarennek már „szintet kell lépnie.”

A McLaren története legsikeresebb időszakát élte a Hondával, Ayrton Sennával, Alain Prosttal és Gerhard Bergerrel közösen, Ron Dennis vezetésével, de az elmúlt két évtizedet a Mercedes-Benz partnereként töltötték, így óhatatlanul is újra össze kell szokniuk a japánokkal. Eric Boullier szerint ehhez jó úton járnak.

„A kulturális különbségek jelentősek, de szerintem inkább a McLarennek kell megértenie a Honda stratégiáját, és nekünk kell azt beépítenünk a saját világunkba ahelyett, hogy elvárnánk tőlük az igazodást a mi kultúránkhoz” – nyilatkozta a francia.

Bahreinben csak Alonso tudott elindulni a futamon, Jenson Button autója folyamatosan elromlott Forrás: McLaren

„Inkább mi kezdeményezünk, és úgy vélem, hogy a létező legtöbb szinten megindított együttműködés kifizetődik. Érdekes látni például, hogy a pályán elvégzett műveletek milyen jelentős mértékben fejlődtek az év eleje óta. Most már nagyon jó munkát végeznek” – mondta a Honda és a McLaren mérnökeinek közös munkájáról.

Boullier elárulta, a McLaren és a Honda szakemberei rendszeresen ellátogatnak a wokingi és a szakurai központokba is annak ellenére, hogy a japánok az angliai Milton Keynes-ben is létesítettek egy európai bázist az F1-es projekt számára. „Egymás megértése időbe telik, de az egymással szemben támasztott elvárások kezdenek megegyezni, ami jó hír” – tette hozzá.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!