Nem csak a motorral, a beállításokkal is küszködnek a Red Bullnál

F1 Grand Prix of China - Previews SHANGHAI, CHINA - APRIL 08:  Daniel Ricciardo of Australia and Infiniti Red Bull Racing smiles, f1, forma-1, kínai nagydíj, sanghaj, shanghai
SHANGHAI, CHINA - APRIL 08: Daniel Ricciardo of Australia and Infiniti Red Bull Racing smiles as he speaks to camera after meeting a martial artist during previews to the Formula One Grand Prix of China at Guyi Garden on April 8, 2015 in Shanghai, China. (Photo by Dan Istitene/Getty Images) *** Local Caption *** Daniel Ricciardo // Getty Images/Red Bull Content Pool // P-20150409-00097 // Usage for editorial use only // Please go to www.redbullcontentpool.com for further information. //
Vágólapra másolva!
Az ág is húzza a Red Bull versenyzőit: a gyenge és megbízhatatlan motorok, valamint az elromló fékek mellett még az optimális beállítást sem találják, sőt a rajtokkal is elégedetlenek. Daniel Ricciardo szerint néhány tizedet minden körben veszítenek.

Pozitív hozzáállással jónak értékelte a szezonkezdetet Daniel Ricciardo Bahreinben, de hozzátette, hogy csupán a rendszeres pontszerzés nem szerepel a céljaik között, sokkal inkább szeretnének ismét az élmezőnyben küzdeni. Ehhez viszont felül kell kerekedniük az RB11 beállítása terén felmerült nehézségeiken.

„Úgy gondolom, mindenképpen több van az autónkban” – jelentette ki a csütörtöki sajtótájékoztatón Bahreinben. „A beállítások terén sem én, sem Danyiil (Kvjat) nem talált még kényelmes megoldást. Ez jelentős időveszteséget okoz.”

„Kínában előrelépést értünk el, de még mindig vannak problémák a balansszal. Nem hinném, hogy ebben benne van még egy másodperc, néhány tized azonban igen, ami remélhetőleg egy bolyba repíthet minket a Williamsszel.”

Ricciardo nem csügged a vártnál gyengébb eredmények miatt Forrás: 2015 Getty Images/Dan Istitene

A Red Bull a korábbi évek eredményeitől messze elmaradó teljesítménnyel kezdte az idei szezont, ami általános frusztrációt szült a csapat, sőt az egész vállalat menedzsmentjében. Ez leginkább a valóban gyengén szereplő motorokat szállító Renault-n csapódott le, de egyre többször elismerik, hogy az RB11 többi elemével is adódnak gondok.

Malajziában és Kínában a fékek romlottak el gyakran, és Ricciardo a rajtnál is rengeteg helyet veszített, bár Christian Horner rögtön kijelentette, hogy pilótája vezetői hiba miatt esett vissza. Ezt most maga az érintett is megerősítette.

„A múlt heti startom után alig várom, hogy ismét felálljunk a rajtrácsra, és kiköszörülhessem a csorbát” – mondta a mosolygós ausztrál. „Az ott nem jött össze, és az adatok áttekintése után látható, hogy az én hibám volt. Nem fog ismét előfordulni, a legfontosabb, hogy megértettem, miért történt így. A rajtjaink már tavaly sem voltak a legjobbak, így ezen a téren általában vébe is fejlődnünk kell.”

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!