Vágólapra másolva!
A brit versenyzőt sokan szexizmussal vádolták a Kínai Nagydíj után, de a pezsgővel lelocsolt lány nem tulajdonít nagy jelentőséget az ügynek. Hamiltont a hazájában már huligánnak is nevezte a sajtó.

Lewis Hamiltont a Kínai Nagydíjon aratott győzelme után keményen bírálta az Object nevű brit szervezet, amely a médiában látható szexizmus és a nőket szexuális tárgyként kezelő ábrázolások ellen harcol. Az Object vezetője, Roz Hardie szerint Hamilton helytelenül viselkedett, amikor a dobogón pezsgővel arcon locsolt egy hoszteszlányt, aki ezt láthatóan nem élvezte. Hardie úgy vélte, Hamiltonnak mindenképpen bocsánatot kell kérnie az „önző és tapintatlan" viselkedéséért.

Hamilton tettét azóta számos brit újság bírálta, és a közösségi oldalakon is durva kritikákat kapott. A neves Times napilap is egyetért azzal, hogy a világbajnok a dobogón visszaélt a helyzetével. „Hamilton remek versenyző, de semmi nem jogosítja fel arra, hogy úgy viselkedjen, mint egy huligán – még a győzelme sem" - írták.

A hosztesz nem bánja, hogy ő is kapott a pezsgőből Forrás: AFP/Fred Dufour

Egy sanghaji napilapnak nyilatkozva most az érintett hoszteszlány, Liu Szijing is megszólalt, és elmondta, Európában feleslegesen foglalkoznak ennyit az üggyel. „Csak egy-két másodpercig tartott az egész, és nem igazán gondoltam róla semmit" – mondta a 22 éves lány, aki vizuális művészeteket tanult Sanghajban, most pedig egy ingatlanügynökségnek dolgozik. „Szerintem a külföldi sajtó kicsit érzékenyebben reagált, mint az itteni. Csak annyi történt, hogy a munkáltatóm megkért, álljak fel a dobogóra, én pedig megtettem."

A Forma-1 dobogóján egyébként régóta elterjedt szokás, hogy a versenyzők mindenkit lelocsolnak, aki körülöttük áll, és nem sikerül időben elmenekülnie. Korábban is többször előfordult, hogy a hoszteszlányok vagy akár a hivatalos díjátadó személyek sem úszták meg a pezsgőzést.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!