Rosberg tényleg meghívta Vettelt a Mercedeshez

Rosberg, Nico Nico Rosberg, a Mercedes csapat német versenyzője autogramot ad rajongóinak a Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság idénynyitó Ausztrál Nagydíjának otthont adó melbourne-i Albert Park pályán. A futamot március 15-én rendezik
Nico Rosberg, a Mercedes csapat német versenyzője autogramot ad rajongóinak a Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság idénynyitó Ausztrál Nagydíjának otthont adó melbourne-i Albert Park pályán. A futamot március 15-én rendezik
Vágólapra másolva!
Videóüzenetben, a Twitteren és a Bild hasábjain is megerősítette Nico Rosberg, hogy örömmel látják vendégül a Ferrarinál versenyző Sebastian Vettelt a malajziai eligazításon.

Nem a levegőbe beszélt Nico Rosberg, amikor azt mondta Sebastian Vettelnek, hogy örömmel látják vendégül a Mercedesnél a Malajziai Nagydíj pénteki napján. Ez akkor merült fel, amikor Vettel kérdőre vonta Rosberget az Ausztrál Nagydíj utáni sajtótájékoztatón, miután Rosberg azt állította, hogy szeretné, ha az ellenfeleik versenyképesebbek lennének. Vettel szerint erre a legjobb módszer, ha a Mercedes szabad bejárást biztosít a garázsába.

„Sebastian azt hitte, nem gondolom komolyan, hogy, örülnék, ha a Ferrari ledolgozna a hátrányából” – nyilatkozta Rosberg a Bildnek. „Ezért meghívtam, hogy nézze meg, hogyan dolgozunk. Én foglalkozom a körülményekkel is, és egy erős Ferrari igenis jót tesz a Forma-1-nek. Azóta egyeztettem ezt a csapatfőnökünkkel, Toto Wolffal is, és Sebastian átjöhet.”

Rosberg nem viccelt, amikor vendégségbe hívta Vettelt Forrás: MTI/EPA/Srdjan Suki

Rosberg ezután a lap hasábjain üzent Vettelnek: „Szóval, Seb remélem, olvasod ezt. Ezúton hivatalosan is meghívlak a mérnöki eligazításunkra Malajziában, pénteken 4-kor. Sok szeretettel várunk!”

A Mercedes német pilótája nem bízta a véletlenre, és már a futam utáni videóüzenetében is jelezte, hogy beszélni fog a csapatvezetéssel az ötletéről, majd a Twitteren megerősítette, hogy nincs akadálya Vettel látogatásának.

„Beszéltem Totóval és Paddy (Lowe-val) Sebastian meghívásáról, és ők elég lazán álltak hozzá” – írta. „Kedves Seb, ez a hivatalos meghívás a mérnöki eligazításunkra pénteken 16:00-kor Szepangban. Szóval ott találkozunk. Ne felejtsd otthon a jegyzetfüzetedet!” – utalt honfitársa szokására, amire korábban a Ferrari csapatfőnöke, Maurizio Arrivabene is felfigyelt. Vettel egyelőre nem reagált nyilvánosan a meghívásra.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!